Een dag in de schoenen van...

Een duidelijk beeld van elke functie

Wat doet een BIM-manager? Is het werk van een timmerman afwisselend? Wat doet een uitvoerder, welke vragen krijgt een kopersbegeleider en hoe ziet de dag van een directeur eruit? Vragen waar we allemaal weleens mee rond lopen. Vragen waar je bij Trebbe een antwoord op krijgt. Bij Trebbe kun je een dag in de schoenen van je collega staan.

Een kijkje in andermans keuken

Dit doen we om ervoor te zorgen dat je een beeld hebt van alle verschillende functies die er binnen ons bedrijf zijn en om de onderlinge betrokkenheid te vergroten. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch wel eens een dag bij een ander in de keuken kijken?

Hier lees je het verhaal van onze werkvoorbereider Erwin Snijders een dag in de schoenen van onze uitvoerder Justus Prins.

Weesp

Werkvoorbereider Erwin een dag in de schoenen van uitvoerder Justus

“Ik ben werkvoorbereider en merk dat er soms spanning is tussen werkvoorbereiding en uitvoering. Om die reden heb ik als eerste keuze een dag in de schoenen van een uitvoerder doorgegeven”, legt Erwin zijn keuze uit.

Verwachtingen ruimschoots overtroffen

Vooraf had Erwin niet echt een duidelijk verwachtingspatroon van zijn dag. “Ik ga een dagje met een uitvoerder meelopen, dacht ik.” Die verwachting werd waargemaakt en ruimschoots overtroffen door de uitvoerders Justus Prins en Luuk van Werven. “Justus en Luuk hebben echt een prima dag voor mij geregeld.” Naast een rondleiding op de bouwplaats van De 6 Weesper Straatjes mocht Erwin samen met Luuk twee woningen opleveren en heeft hij, op aanwijzing van Justus, dingen geregeld. “De pannenleverancier wist niet goed waar hij moest zijn. Wij hebben toen wat pallets neergelegd zodat hij kon lossen. Daarna hebben we afgesproken waar geopperd kon worden.”

In de praktijk valt het toch wel tegen

Erwin is verbaasd hoeveel hij heeft geleerd in één dag. “Natuurlijk heb ik vakinhoudelijke dingen in de praktijk gezien. Maar ik ben vooral verrast dat ik in één dag veel meer inzicht heb gekregen in het werk van een uitvoerder. Soms bedenken we binnen iets en denken we dat ze het buiten wel redden. Als je dat dan in de praktijk ziet, valt het toch echt wel tegen. Ik heb veel meer begrip en respect gekregen voor het werk van een uitvoerder.”

Absolute aanrader

Op de vraag of Erwin zijn collega’s ‘een dag in de schoenen van…’ gaat aanbevelen antwoordt hij glimlachend: “Ja echt wel. Ik vind het echt een absolute aanrader. Het heeft me in één dag zoveel inzicht en respect voor andermans werkzaamheden gegeven. En het is echt heel gaaf dat je een dag kan zien hoe het product dat binnen is bedacht buiten werkelijkheid wordt.”

De uitvoerder ook blij?

Uitvoerder Justus Prins is ook blij met dit initiatief. “Ik denk dat we op deze manier de verbinding tussen werkvoorbereiding en uitvoerder zeker kunnen versterken. En het is een mooie kans om in elkaars keuken te kijken en elkaar beter te leren kennen.” Op de vraag of hij zich al heeft aangemeld moet hij ontkennend antwoorden. “Maar ik heb nog even toch? Want dat ik me ga aanmelden staat als een paal boven water.”

Bekijk direct onze vacatures

Typisch5

Typisch Trebbe

Wij maken Nederland mooier, door te werken aan duurzame en gezonde leefomgevingen. Dit doen we voor gerenommeerde opdrachtgevers en met echte vakspecialisten. Bovendien is Trebbe ook financieel een solide bedrijf.

En dat het fijn werken is met en bij Trebbe, dat zie je terug in de lange relaties die wij met onze collega’s, opdrachtgevers en co-makers onderhouden. Zo bedraagt het langste dienstverband 46 jaar en bouwen we in Groningen al ruim 80 jaar voor dezelfde opdrachtgever.

Solliciteer en doe met ons mee!

Deel dit verhaal op social media