Een dag in de schoenen van...

Een duidelijk beeld van elke functie

Wat doet een BIM-manager? Is het werk van een timmerman afwisselend? Wat doet een uitvoerder, welke vragen krijgt een kopersbegeleider en hoe ziet de dag van een directeur eruit? Vragen waar we allemaal weleens mee rond lopen. Vragen waar je bij Trebbe een antwoord op krijgt. Bij Trebbe kun je een dag in de schoenen van je collega staan.

Een kijkje in andermans keuken

Dit doen we om ervoor te zorgen dat je een beeld hebt van alle verschillende functies die er binnen ons bedrijf zijn en om de onderlinge betrokkenheid te vergroten. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch wel eens een dag bij een ander in de keuken kijken?

Dit keer lees je het verhaal van onze timmerman Erwin Buit een dag in de schoenen van onze directeur Antje de Groot.

antje erwin
kaarten
BIm

Timmerman Erwin in de schoenen van directeur Antje

Belofte maakt schuld

Antje de Groot stond een dag in de schoenen van Erwin Buit. Tijdens die dag nodigde ze Erwin uit om een dag in haar schoenen te staan. Belofte maakt schuld; begin januari was het tijd deze schuld in te lossen.

Kaarten favoriet

Erwin blikt met een tevreden gevoel terug op zijn dag in de schoenen van... “Ik vond het erg leuk om eens te zien wat al die collega’s doen op kantoor. En al helemaal prachtig om met een directeur mee te lopen. Die kans krijg je niet elke dag.” Voor Erwin was er een mooi programma samengesteld zodat hij in de beschikbare tijd een compleet beeld kreeg van het kantoor. Hij begon zijn dag met de schaft in de kantine. “Het was me direct duidelijk dat een potje kaarten tijdens de schaft favoriet is.”

Vanaf kantoor al een rondleiding door de woning

Na de schaft nam Thymen Heerdink Erwin onder zijn hoede. Na een rondleiding door de kantoren gingen Thymen en Erwin achter de computer. “We hebben een steltekening gemaakt, het planningssysteem doorgelicht, een BIM-model bekeken en Thymen heeft me laten zien hoe een project op de bouwplaats vanuit kantoor bewaakt wordt.” Op de vraag wat Erwin het leukste aan dit onderdeel vond hoeft hij niet lang na te denken. “Ik vond het echt mooi om te zien hoe je op de computer met BIM al door het huis kan lopen.” De mannen hebben ook kennis uitgewisseld en een praktijkprobleem opgelost. “Er waren op de bouw teveel Ytong-blokken geleverd bij een woning die ook een erker als optie krijgt, we hebben samen uitgezocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

In gesprek met de opdrachtgever

Later op de middag was het tijd om met Antje mee op pad te gaan en echt in haar schoenen te gaan staan. Samen gingen zij naar een afspraak met André ten Vergert, ontwikkelaar bij BPD. Leuk detail; BPD is de opdrachtgever van onder andere het project Prinsenpoort Zwolle, het project waar Erwin momenteel te vinden is. “Het gesprek was een stuk informeler dan dat ik had verwacht”, vertelt Erwin. Er werd gesproken over hoe de projecten nu gaan en of de samenwerking in de toekomst een vervolg krijgt. “Ik had wel verwacht dat er veel meer over concrete projecten werd gepraat en dat er 'handje klap' gedaan werd over een nieuw project. Ik heb gevraagd waarom we nu de bouw door elkaar hebben lopen, eerst op plek A, dan op plek C en dan nu op plek B. In mijn ogen niet zo logisch. Het antwoord van André was dat dat te maken heeft met de time to market.”

Zeker een toegevoegde waarde

“Ik heb een hartstikke leuke dag gehad”, blikt Erwin terug. “Leuk om te zien wat de collega’s op kantoor eigenlijk doen. Ik kan het iedereen aanraden om zo’n dag te plannen. Zeker ook andersom. Mensen van kantoor naar de bouw, ik denk dat we daar echt winst kunnen behalen. Neem bijvoorbeeld werkvoorbereiders. Zij tekenen dingen die wij op de bouw moeten maken. Het zou goed zijn dat zij eens komen kijken hoe het in het werk gemaakt wordt. Of dit problemen met zich meebrengt en hoe wij het oplossen. Die ervaring kunnen ze dan mooi meenemen naar een volgend project. En ik moet eerlijk zeggen, ik vond het hartstikke leuk dat Antje bij mij kwam kijken en een paar uurtjes mee wilde werken.”

Bekijk direct onze vacatures

Typisch5

Typisch Trebbe

Wij maken Nederland mooier, door te werken aan duurzame en gezonde leefomgevingen. Dit doen we voor gerenommeerde opdrachtgevers en met echte vakspecialisten. Bovendien is Trebbe ook financieel een solide bedrijf.

En dat het fijn werken is met en bij Trebbe, dat zie je terug in de lange relaties die wij met onze collega’s, opdrachtgevers en co-makers onderhouden. Zo bedraagt het langste dienstverband 46 jaar en bouwen we in Groningen al ruim 80 jaar voor dezelfde opdrachtgever.

Solliciteer en doe met ons mee!

Deel dit verhaal op social media