De stage van… Maarten Eggenkamp

Foto werkplek Maarten Eggenkamp

De stage van...

Maarten Eggenkamp

De stage van... Maarten Eggenkamp

Bij Trebbe bouwen we samen aan geluk. Ook met de jeugd. Wij realiseren ons namelijk goed dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom leren wij stagiairs graag de fijne kneepjes van het vak. In ‘De stage van…’ nemen onze stagiairs je mee in hun stagetijd bij Trebbe. Met deze keer aan het woord: Maarten Eggenkamp.

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Ik ben Maarten Eggenkamp, 22 jaar oud en ik woon sinds twee jaar op kamers in Groningen.

Wat studeer je?

Op dit moment rond ik de studie Built Environment af aan de Hanze in Groningen. Binnen de opleiding heb ik na het eerste jaar de richting Bouwkunde gekozen.

Hoe ziet je stage eruit?

Van september tot februari liep ik stage bij Trebbe in de Grunobuurt bij de bouw van het appartementencomplex Tender in Groningen. Ik werkte bij de afdeling werkvoorbereiding en deels in de uitvoering. Deze stage liep over in een afstudeeronderzoek, deze heb ik ook bij Trebbe uitgevoerd.

Foto werkplek Maarten Eggenkamp.jpg geknipt

Hoe ben je met Trebbe in aanraking gekomen?

Ik ben bij Trebbe gekomen door een tip van een klasgenoot. Hij heeft zijn tweedejaars stage ook in de Grunobuurt bij Trebbe gedaan.

Waar ben je het meest trots op van de afgelopen periode?

Het meest trots ben ik op mijn persoonlijke een professionele groei het afgelopen jaar. Ik kreeg vanaf dag één grote verantwoordelijkheden, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik serieus werd genomen. Dit heb ik als erg fijn ervaren en hierdoor heb ik veel ruimte gekregen om mijzelf te ontwikkelen.

Hoe bouwde jij afgelopen periode mee aan geluk?

Naast mijn onderzoek, werkte ik één dag in de week mee aan het project in de Grunobuurt. De andere vier dagen was ik wel aanwezig op de bouwplaats, maar werkte ik aan mijn onderzoek. Hierdoor heb ik het hele stagejaar bijgedragen aan de goede sfeer in het team, waarmee ik tegelijktijd ook aan geluk bouwde.

Hoe kijk je terug op je stage bij Trebbe en wat vind jij Typisch Trebbe?

Mijn stage bij Trebbe heb ik als een leuke en leerzame tijd ervaren. Als ik Trebbe in één woord zou moeten omschrijven dan is dit: behulpzaam. Dit omdat ik zowel tijdens mijn stage als onderzoek altijd aan iemands mouw kon trekken om even te sparren over een bepaald onderwerp of gewoon voor een simpele vraag. Tijdens mijn onderzoeksperiode werd bijvoorbeeld door collega’s van kantoor Zwolle zonder moeite tijd vrijgemaakt om gezamenlijk de door mij gemaakte begrotingen te controleren.

Wat ga je na je stage doen?

Ik heb het vooruitzicht om deze zomer mijn studie af te ronden. In september vertrek ik naar Australië om een jaar te reizen en werken. Als ik weer terug ben in Nederland wil ik gaan solliciteren op een functie binnen Defensie.

Wil jij ook stagelopen bij Trebbe?

Deel deze held op social media