De stage van… Esmée Bosgraaf

Esmee Bosgraaf

De stage van...

Esmée Bosgraaf

De stage van... Esmée Bosgraaf

Bij Trebbe bouwen we samen aan geluk. Ook met de jeugd. Wij realiseren ons namelijk goed dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom leren wij stagiairs graag de fijne kneepjes van het vak. In ‘De stage van…’ nemen onze stagiairs je mee in hun stagetijd bij Trebbe. Met deze keer aan het woord: Esmée Bosgraaf.

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Ik ben Esmée Bosgraaf, ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Assen.

Wat studeer je?

Op dit moment zit ik in het derde leerjaar van mijn studie Bouwkunde die ik volg op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik heb gekozen voor de afstudeerrichting Architectuur & Stedenbouw.

Hoe ziet je stage eruit?

In dit derde leerjaar loop ik mijn eerste stage van een halfjaar, dit doe ik bij Trebbe op de afdeling BIM. Het doel van deze stage is natuurlijk het ervaren van wat ik op Windesheim heb geleerd. Daarnaast heb ik doelen opgesteld om meer richting te krijgen in de werkzaamheden die ik bij Trebbe ga doen in het BIM-modelleren.

Hoe ben je met Trebbe in aanraking gekomen?

In 2022 was er op Windesheim weer een bedrijvendag waar je als student kennis kan maken met verschillende bedrijven en in gesprek kan gaan met potentiële stagebedrijven. Op deze dag raakte ik aan de praat met iemand van Trebbe en kreeg ik een positieve indruk van Trebbe. Toen heb ik contact opgenomen met Trebbe en inmiddels ben ik al enige tijd te vinden op het kantoor in Zwolle.

Esmée Bosgraaf

Waar ben je het meest trots op van de afgelopen periode?

Als ik terugkijk naar mijn stage dan ben ik trots op het feit dat ik nieuwe dingen snel oppak en onder de knie krijg. Als ik nieuwe werkzaamheden kreeg, dan dacht ik eerst: hoe ga ik dit aanpakken. Toch als ik er eenmaal mee aan de slag ging, zocht ik dingen uit en kwam ik altijd een heel eind.

Hoe bouwde jij afgelopen periode mee aan geluk?

Afgelopen periode heb ik mee gedraaid in verschillende werkzaamheden die komen kijken bij de functie als BIM-modelleur. Dit heb ik zo goed mogelijk geprobeerd uit te voeren als ik kon.

Hoe kijk je terug op je stage bij Trebbe en wat vind jij Typisch Trebbe?

Ik kijk met veel plezier terug op mijn stagetijd bij Trebbe. Het heeft mij meer zelfverzekerdheid gebracht en daar ben ik erg dankbaar voor. Trebbe is ook echt een gezellig bedrijf waar iedereen klaar voor elkaar staat en elkaar helpt. Het voelt als een hechte organisatie.

Wat ga je na je stage doen?

Na mijn stage ga ik eerst genieten van een vakantie naar Italië. Zodra het nieuwe schooljaar begint, start ik met de minor ’Creatief Programmeren voor Niet-IT studenten’ aan NHL Stenden.

Wil jij ook stagelopen bij Trebbe?

Deel deze held op social media