De stage van… Nick Bokma

Nick Bokma
De stage van...

Nick Bokma

De stage van... Nick Bokma

Bij Trebbe bouwen we samen aan geluk. Ook met de jeugd. Wij realiseren ons namelijk goed dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom leren wij stagiairs graag de fijne kneepjes van het vak. In ‘De stage van…’ nemen onze stagiairs je mee in hun stagetijd bij Trebbe. Met deze keer aan het woord: Nick Bokma.

 

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Nick Bokma. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Enschede.

Wat studeer je?

Ik doe de opleiding Bouw en Infra niveau 4 (BOL) op het ROC Twente in Hengelo. Op dit moment zit ik mijn tweede leerjaar.

Hoe ziet je stage eruit?

Naast het stagelopen, werk ik aan een schoolproject tijdens deze stage. De eerste paar weken van mijn stage bracht ik door op het kantoor van Verbouw & Beheer aan de Kanaalstraat in Enschede. Hier leerde ik Trebbe als bedrijf kennen en deed ik kennis op over bepaalde projecten. Na deze twee weken, heb ik acht weken stagelopen op de bouw. Ik liep mee met uitvoerders Johnny Brink en Martin Damhuis bij het project Newtonpark Enschede. Tijdens mijn stage werd hier gewerkt aan de realisatie van 40 huurwoningen. Uiteindelijk realiseert Trebbe hier ook nog 54 koopwoningen. Ik bestudeerde de bouwtekeningen en liep mee met de timmerlieden. Hier heb ik veel van geleerd, de prettige werksfeer droeg hier ook zeker aan bij.

Hoe ben je met Trebbe in aanraking gekomen?

Tijdens mijn opleiding moet ik tien weken stagelopen bij een bouwbedrijf. Trebbe was voor mij niet onbekend. Mijn vader, André Bokma, werkt namelijk al 34 jaar bij Trebbe als timmerman/maatvoerder. Zodoende ben ik met Trebbe in aanraking gekomen.

Nick Bokma 2

Waar ben je het meest trots op van de afgelopen periode?

Ik ben het meest trots op de samenwerking op de bouw. Hier hing een goede sfeer en dat maakte het iedere dag weer leuk om naar de bouwplaats te gaan.

Hoe bouwde jij afgelopen periode mee aan geluk?

Ik bouwde afgelopen periode letterlijk mee aan geluk door mijn bijdrage te leveren in de realisatie van de eerst fase van Newtonpark Enschede. Dit wordt een duurzame, groene leefomgeving waarin een brede doelgroep zijn plek kan vinden.

Hoe kijk je terug op je stage bij Trebbe en wat vind jij Typisch Trebbe?

Ik kijk positief terug naar mijn stage bij Trebbe, het was heel leerzaam. Mijn eerste indruk was dat Trebbe een groot en stabiel bedrijf is. Dit vind ik nog steeds Typisch Trebbe.

Wat ga je na je stage doen?

Na mijn stage ga ik weer verder met mijn opleiding en gaat de laatste periode school in.

Nick Bokma 1 1170×640

Wil jij ook stagelopen bij Trebbe?

Deel deze held op social media