De stage van… Silas Buitenhuis

Silas Buitenhuis

De stage van...

Silas Buitenhuis

De stage van... Silas Buitenhuis

Bij Trebbe bouwen we samen aan geluk. Ook met de jeugd. Wij realiseren ons namelijk goed dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom leren wij stagiairs graag de fijne kneepjes van het vak. In ‘De stage van…’ nemen onze stagiairs je mee in hun stagetijd bij Trebbe. Met deze keer aan het woord: Silas Buitenhuis.

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Ik ben Silas Buitenhuis, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Dronten.

Wat studeer je?

Ik zit momenteel in mijn vierde en tevens laatste jaar van de mbo-opleiding Middenkader functionaris bouwkunde. Deze volg ik op Deltion College Zwolle.

Hoe ziet je stage eruit?

Ik loop 35 weken stage bij de afdeling BestaandWonen op het kantoor in Zwolle. In deze 35 weken maak ik 10 praktijkexamens. Deze praktijkexamens bestaan uit diverse opdrachten. Het gaat van calculatie en werkvoorbereiding naar opdrachten in de uitvoering.

Hoe ben je met Trebbe in aanraking gekomen?

Ik was opzoek naar een stage bij een groot bouwbedrijf in Zwolle. Mijn leraar benoemde Trebbe en zodoende heb ik bij Trebbe gesolliciteerd. Ik vind het een mooie kans om bij een groter bedrijf de kneepjes van het vak te leren. Al helemaal omdat het gaat om een relatief lange stageperiode.

Waar ben je het meest trots op van de afgelopen periode?

Tijdens mijn stage mocht ik meehelpen bij de tender voor de renovatie van 254 woningen in Bilthoven. Deze tender hebben we gewonnen en ik ben trots op het feit dat ik hieraan heb bijgedragen.

Hoe bouwde jij afgelopen periode mee aan geluk?

Bij Trebbe bouwen we samen aan geluk. Ik bouw aan werkgeluk door elke vrijdagmiddag de snacks te regelen. 😉

Hoe kijk je terug op je stage bij Trebbe en wat vind jij Typisch Trebbe?

Ik kijk terug op een leuke stageperiode waarin ik veel heb geleerd. Samenwerken met vriendelijke, geïnteresseerde en behulpzame collega’s vind ik Typisch Trebbe.

Wat ga je na je stage doen?

Halverwege mei zit mijn stage bij Trebbe erop. Toch ga ik Trebbe nog niet verlaten. Tot en met de bouwvakvakantie blijf ik namelijk bij Trebbe vakantiewerk doen. Na de zomervakantie start ik met de opleiding HBO Bouwkunde op Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Silas Buitenhuis

Wil jij ook stagelopen bij Trebbe?

Deel deze held op social media