De stage van… Yasmin de Graaf

Yasmin de Graaf

De stage van...

Yasmin de Graaf

De stage van... Yasmin de Graaf

Bij Trebbe bouwen we samen aan geluk. Ook met de jeugd. Wij realiseren ons namelijk goed dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom leren wij stagiairs graag de fijne kneepjes van het vak. In ‘De stage van…’ nemen onze stagiairs je mee in hun stagetijd bij Trebbe. Met deze keer aan het woord: Yasmin de Graaf.

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Yasmin de Graaf en ik ben 22 jaar. Getogen op de klei, maar sinds 4 jaar woonachtig op het Nijverdalse zand. Ik woon nog bij mijn ouders, en mijn zusje, die inmiddels het huis uit is, komt regelmatig in het weekend over.

Wat studeer je?

Op dit moment zit ik in het derde leerjaar van de opleiding Bouwkunde. Deze opleiding volg ik op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Deze stage in het derde leerjaar is dan ook de eerste mogelijkheid om stage te lopen en om echt van de praktijk te proeven.

Hoe ziet je stage eruit?

Binnen Trebbe loop ik een klein halfjaar mee met een projectmanager. Dit doe ik hoofdzakelijk vanuit het kantoor in Zwolle, maar af en toe ben ik, samen met mijn stagebegeleider, ook te vinden op het kantoor in Enschede. Vanuit school heb ik voor deze stage geen specifieke opdrachten meegekregen. De opdrachten zijn vrij in te delen naar het beschikbare werk en wat past bij de gestelde leerdoelen en competenties die je tijdens de studie moet behalen.

Yasmin aan het werk

Hoe ben je met Trebbe in aanraking gekomen?

In de zomer van 2021 werd er vanuit school een fietsexcursie georganiseerd langs verschillende bouwplaatsen in Zwolle. Trebbe was daar ook aanwezig en door de leuke presentatie en het bezoek aan het project kreeg ik een fijne indruk van het bedrijf. Dit heb ik onthouden en toen het nodig was heb ik contact gezocht.

Waar ben je het meest trots op van de afgelopen periode?

Het meest trots ben ik op het aandeel wat ik binnen het team al heb aangeleverd. Als stagiaire word je gewaardeerd op wat je kan en wat voor ontwikkeling je maakt, zowel groot als klein.

Hoe bouwde jij afgelopen periode mee aan geluk?

Ik bouw mee aan geluk door te helpen waar ik kan. Bij het project waar ik aan meewerk zijn op dit moment genoeg werkzaamheden die ikzelf kan en mag oppakken. Hierdoor kan ik mijn eigen kennis en kunde inbrengen in de opdrachten. De gemaakte opdrachten laat ik altijd nog een keer controleren door mijn begeleider zodat ik voor de volgende keer weet hoe het nog beter, handiger of slimmer kan.

Hoe kijk je terug op je stage bij Trebbe en wat vind jij Typisch Trebbe?

Op dit moment ben ik iets over de helft van mijn stage en heb ik het heel erg naar mijn zin. Voorafgaand aan de stage heb ik geen verwachtingen gesteld. Hierdoor kon het naar mijn idee alleen maar meevallen en dat is ook gebleken. De functie is heel afwisselend en de dagen zijn bijna nooit hetzelfde. Als stagiaire word je als gelijkwaardige gezien en behandeld. Ik word bij alle werkzaamheden van mijn begeleider betrokken en mag bij alles meekijken. Daarnaast heb ik ook eigen opdrachten die ik mag uitvoeren. Daarbij krijg ik natuurlijk hulp van mijn begeleider wanneer ik dat nodig heb. Ook de andere collega’s staan open om te helpen waar ze kunnen. Samenwerken om iets tot een goed einde te brengen is dan ook Typisch Trebbe.

Wat ga je na je stage doen?

Na mijn stage ga ik eerst genieten van de zomervakantie. 😊 Voor het semester na de zomervakantie ben ik van plan om weer stage te lopen, maar dan in de richting van architectuur, stedenbouw of landschapsontwerp. Daarna ga ik beginnen aan het laatste stukje van de opleiding: het afstuderen.

Wil jij ook stagelopen bij Trebbe?

Deel deze held op social media