Maak kennis met

Anke Hermelink

Hoe maken ze dat nou?

Anke is een bouwkunde-vrouw in hart en nieren. “Voor mij stond vast dat ik na de middelbare school bouwkunde ging studeren. Ik heb de bouw altijd al interessant gevonden en kon echt verwonderd naar een gebouw kijken en denken ‘hoe maken ze dat nou?’.” Daarnaast sloten heel veel andere opleidingen niet aan en werd het bouwkundige zaadje door haar vader geplant. “Mijn vader heeft altijd in de bouw gewerkt als constructeur.”

De bouw bleef kriebelen

Na haar studie ging Anke aan de slag als werkvoorbereider bij een ander bouwbedrijf. Acht jaar werkte ze als werkvoorbereider. “Een functie die ik met plezier invulde. Ik werkte samen met kopersbegeleiders en heb altijd wel gedacht dat dat ook een mooie functie is.” Helaas deed de crisis haar intrede in de bouw en moest Anke een uitstap maken naar een bedrijf buiten de bouw. “Een bouwkundige functie bleef al die tijd wel trekken.”

Kopersbegeleider binnendienst, op het lijf geschreven

Op een dag kwam zij de vacature voor kopersbegeleider binnendienst bij Trebbe tegen. “Ik las de tekst en werd direct enthousiast. Ik herkende me echt in de functie.” Anke solliciteerde met succes. Na twee jaar maakte ze haar rentree binnen de bouw. Anke vindt haar baan in de praktijk nog leuker dan de vacaturetekst deed vermoeden. “De combinatie van ondersteunend, samenwerken, techniek en administratief is mij op het lijf geschreven. Mijn collega’s worden blij van het werk dat ik doe en ik kan hen echt verder helpen. Dat geeft me wel voldoening, ja.”

6 weesper straatjes
BasisWonen

Samenwerking met collega’s

Het werk van een kopersbegeleider binnendienst is veelzijdig vindt Anke. “De hoofdtaak is het uitwerken van kopersoptietekeningen. Dit betekent dat je de gekozen kopersopties op de tekeningen verwerkt zodat de koper over juiste en duidelijke tekeningen beschikt. Dat doe ik nu nog in Autocad. Maar de ontwikkelingen zorgen ervoor dat mijn werk verschuift naar Revit.” Daarnaast stelt Anke in overleg met de kopersbegeleider keuzelijsten op, kijkt ze mee in tekeningen van de projectmanager, helpt ze soms bij koperskijkdagen en verwerkt ze de gekozen kopersopties in Navision. De functie kopersbegeleider binnendienst is, zoals de naam doet vermoeden, gericht op de binnendienst. Dit betekent volgens Anke dat je met name met je collega’s samenwerkt. “Vooral met de kopersbegeleiders en projectmanagers. In mindere mate werk ik ook weleens met projectontwikkelaars.”

Professionaliteit, korte lijnen en ontwikkelmogelijkheden

Naast het feit dat de vacature Anke enorm aansprak, maakte ze ook een bewuste keuze voor Trebbe. “Ik wilde wel graag bij een bedrijf werken van een bepaalde schaalgrootte. Ik hou ervan om met veel verschillende collega’s samen te werken en de professionaliteit die een groter bedrijf met zich meebrengt.” De korte lijnen en ontwikkelmogelijkheden zijn kenmerken die Anke in Trebbe waardeert. “Er is bij Trebbe alle ruimte om je verder te ontwikkelen. Ik zie het bij collega’s die doorstromen naar andere functies binnen het bedrijf.” Anke vertelt dat ze voldoende uitdaging en voldoening uit haar huidige functie haalt. “Maar ook op andere gebieden kun je je ontwikkelen. De afdeling KAM was op zoek naar interne auditors. Daar heb ik me voor aangemeld.” Nu doet Anke een aantal interne audits op jaarbasis. “Hierdoor leer ik andere collega’s kennen en leren we van elkaar.” Ook het continu verbeteren spreekt Anke aan. “Ik vind het fijn dat mijn kritische kant op prijs gesteld wordt. Of het nu gaat om verbeterpunten in het tekenwerk of in de processen. Ik haal er voldoening uit als ik dan verbeterpunten constateer en deze ook mag optimaliseren waardoor we samen weer een volgende stap kunnen zetten in onze dienstverlening.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Trots op anderen verder helpen

Het optimaliseren is een punt waar Anke trots op is binnen haar werk. “Ik ben er trots op dat ik me mijn werk hier zo eigen heb gemaakt. Ik denk dat ik mijn weg goed gevonden heb binnen Trebbe. Ik werkte acht jaar als werkvoorbereider, in die tijd werkte ik niet heel veel met Autocad. In deze functie werk ik juist heel veel met Autocad en ook steeds meer in Revit. Dat betekent dat ik mijn kennis en vaardigheden moest opfrissen. En ik word er heel blij van dat ik met mijn werk mijn collega’s weer blij maak en verder help.”

Deel deze held op social media