Maak kennis met

Anne Vera

Organiseren en analyseren

Anne Vera staat in haar laatste jaar havo voor een belangrijke keuze: haar vervolgopleiding. “Op de basisschool wilde ik binnenhuisarchitect worden, maar halverwege de havo realiseerde ik mij dat ik iets wilde studeren waarbij ik geen onzekerheid heb over een baan. Dit was destijds bij binnenhuisarchitectuur wel het geval.” Ze verdiept zich in andere opleidingen. “Ik wilde graag iets met organisatie en wiskunde doen, maar ik vond vooral het analytische aspect van wiskunde interessant. Daarom was ik op zoek naar de combinatie organiseren en analyseren. Ik verdiepte mij onder andere in de opleidingen wiskundedocente en bedrijfskunde. Tijdens een familiedag spreekt Anne Vera haar oom en neef. “Mijn oom is docent technische bedrijfskunde aan de TU Twente en mijn neef volgde de opleiding technische bedrijfskunde.” Op deze manier raakt ze ook geïnteresseerd in de opleiding en kiest ze voor de opleiding technische bedrijfskunde. “Bij deze opleiding komt zowel het organisatorische aspect, als het analytische aspect terug. Precies de combinatie waar ik naar op zoek was.”

Van stageplaats naar traineeship

Tijdens de opleiding technische bedrijfskunde kreeg Anne Vera met veel verschillende sectoren te maken. De bouwwereld en dan met name het samenwerken hierin vindt ze het meest interessant. Ze kiest daarom ook voor de minor Bouwkunde. “Toen viel alles op zijn plek. Dit was de sector waarin ik wil werken. Want in de bouwsector wordt veel projectmatig samengewerkt. Bedrijfskundig gezien is het ook een sector waarin nog mooie uitdagingen liggen.” Het is tijd om een stageplek te kiezen. Door het ontbreken van ervaring en kennis van bouwbedrijven, vraagt ze haar mentor om advies. “Vanuit ervaringen van mijn vorige stages wist ik dat ik op zoek was naar een middelgroot bedrijf. Ik vind het leuk om in een bedrijf te werken waar stabiliteit en richting is gecreëerd, maar waar je nog wel iets kan bereiken en geen nummer bent.” Haar mentor komt met een lijst met bouwbedrijven. “Ik heb via Internet informatie over deze bedrijven gezocht en de ambitie van Trebbe sprak mij het meest aan.” Ze besluit om bij Trebbe te solliciteren naar een stageplaats. En met succes. “Deze stagetijd beviel mij zo goed, dat ik bij Trebbe ook een traineeship ben gaan volgen.”

7aa49193-4eba-4138-8c2b-416392a6b47c
Wageningen1

Werkvoorbereider, bouwplaatsmanager en projectmanager

Na het afronden van haar afstudeerstage en het behalen van haar diploma is Anne Vera gestart als trainee binnen Trebbe. “Ik ben mijn traineeship begonnen als werkvoorbereider. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van bouwkunde. Op een halfjaar Bouwkunde als verbredingsrichting na, had ik verder geen bouwkundige achtergrondkennis. Ik vond de functie werkvoorbereider daarom ook erg leerzaam.” Hierna gaat Anne Vera als bouwplaatsmanager naar de uitvoering. “Op de bouw heb ik het echt naar mijn zin gehad. De functie vraagt om een helicopterview waarbij diverse competenties aangesproken worden zoals communicatie, plannen en kwaliteit gerichtheid. Elke dag waren we met dezelfde mensen. We moesten het samen doen en dat zorgde voor een fijne en leuke sfeer.” De derde en tevens laatste functie die Anne Vera uitoefent is projectmanager. “Projectmanagement is heel divers. Ik ben veel aan het regelen, organiseren en samenwerken. Deze functie spreekt mij daarom het meest aan. Dit komt met name door de assertiviteit, diversiteit, het samenwerken en organiseren.” Naast de werkzaamheden als projectmanager, voert ze ook bedrijfskundige onderzoeken binnen Trebbe uit. “Het bedrijfskundige aspect kan ik niet loslaten. Ik zie veel dingen waar verbetering te halen valt en daarom vind ik het uitvoeren van bedrijfskundige onderzoeken erg leuk.”

Projectmanagement in combinatie met bedrijfskundige onderzoeken

Anne Vera heeft geen standaard werkdag. “Elke dag is anders door de diversiteit van mijn werkzaamheden. Dit komt ook omdat ik mijn werkzaamheden combineer met bedrijfskundige onderzoeken.” Deze onderzoeken bestaan onder andere uit het uitwerken van processen en het houden van interviews. “Dit zorgt voor veel afwisseling. Sommige weken ben ik drie dagen met werkzaamheden omtrent projectmanagement bezig en twee dagen met de bedrijfskundige onderzoeken. En een andere week is dat weer precies andersom.” Bij deze diverse werkzaamheden heeft ze contact met veel verschillende collega’s van Trebbe Wonen. “Daarnaast heb ik als projectmanager tot nu toe contact gehad met architecten, adviseurs en bouwpartners. Maar ook met collega’s van de calculatie- en BIM-afdeling.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Typerend voor Trebbe

Er zijn een aantal dingen die Anne Vera typerend vindt voor het werken bij Trebbe: “Samenwerken! Elkaar verder helpen, meedenken en aanvullen. Dat merk ik niet alleen binnen projecten, maar ook daarbuiten. Collega’s kijken naar je om en dat maakt Trebbe persoonlijk. Het is hard werken, maar wel in een ontspannen sfeer.” Daarnaast is er volgens Anne Vera binnen Trebbe ruimte voor talenten ontwikkelen. “Ik heb een talentenmatch gedaan, om te kijken waar mijn talenten liggen en waarin ik kan doorgroeien.”

Eén plus één is drie

Anne Vera heeft geen bepaalde functie die ze ambieert, maar dat betekent niet dat ze niet ambitieus is. In tegendeel. Ze wil graag goed in haar vakgebied worden. “Ik vind het belangrijk dat ik energie haal uit mijn werk. Dat ik daadwerkelijk iets neerzet en resultaat zie. Ik haal voldoening uit werkzaamheden die ik goed beheers. Daar wil ik graag in doorgroeien. Bijvoorbeeld door iets te organiseren dat tot in de puntjes geregeld is.” Het liefst overtreft ze verwachtingen door iets aan te pakken op een andere werkwijze en door middel van samenwerken. “Ik geloof namelijk in het feit dat door samenwerken één plus één drie wordt.” Naast de ruimte die binnen Trebbe is voor het ontwikkelen van talenten, is er ook genoeg ruimte voor ambities. “Wanneer je ambities hebt binnen Trebbe word je hier in gesteund en begeleid. Dat maakt het werken bij Trebbe leuk.”

Deel deze held op social media