Maak kennis met

Barbara Timmermans

Keuzes, keuzes, keuzes

Toen Barbara klaar was met de middelbare school koos ze voor de vervolgopleiding MEAO algemene inrichting. Een brede opleiding. Want Barbara wist tijdens haar examenjaar én het eerste jaar van de MEAO niet goed welke richting ze nou echt op wilde. Na één jaar koos Barbara voor de specialisatie secretarieel. “Ik wilde graag ondersteunend werk doen.”

Centraal aanspreekpunt

Na het behalen van dat diploma ging Barbara aan de slag bij een lokale aannemer, in de rol van secretariaatsmedewerker. “Een functie waar ik mijn hart aan op kon halen. Als centraal aanspreekpunt binnen het bedrijf.” Na een half jaar moest Barbara ontslag nemen, verhuisplannen naar het Zwolse lagen daaraan ten grondslag.

Trebbe, een toevalstreffer

Door haar verhuizing moest Barbara op zoek naar een nieuwe baan. Bekend maakt bemind. Daarom vroeg ze een uitzendbureau of zij nog een vacature voor secretaresse bij een bouwbedrijf hadden. “Ik werd door een uitzendbureau twee dagen voor de kerstvakantie gebeld dat ik de volgende dag op gesprek mocht komen bij Trebbe.” En met succes, na de kerstvakantie startte Barbara als secretariaatsmedewerker. Ze kende Trebbe niet. En dat is ook niet zo gek omdat ze haar roots in Gelderland heeft. “Eigenlijk is Trebbe voor mij een toevalstreffer geweest. En wat voor één,” zegt Barbara lachend.

barbara
glas water

De volgende stap

Barbara is één van de collega’s die de telefoon beantwoordt, de post zowel intern als extern verzorgt, contracten en brieven uitwerkt, het archief bijhoudt en ervoor zorgt dat alle kantoorartikelen beschikbaar zijn en blijven. Na 21 jaar bij Trebbe als secretariaatsmedewerker te hebben gewerkt, maakt Barbara de stap om van 16 uur naar 34 uur per week vanuit de combinatie directiesecretaresse /secretariaatsmedewerker aan de slag te gaan. “Ik wilde graag meer werken en het takenpakket sprak me enorm aan.” Toch is het niet een functie die Barbara al sinds haar eerste jaar bij Trebbe ambieerde. “Ik denk wel dat als je als directiesecretaresse wilt werken en écht goed wilt ondersteunen, je meer dan twee dagen per week moet werken. Dat deed ik in eerste instantie niet toen de kinderen nog jong waren.”

Diversiteit is de uitdaging

Nu ze een aantal jaar in een combinatiefunctie werkt, kan Barbara alleen maar zeggen dat ze een goede keuze heeft gemaakt. “Juist de diversiteit in mijn werk maakt mijn baan uitdagend.” Ze vertelt dat ze juist haar uitdaging haalt uit het feit dat geen dag hetzelfde is. “Elke ochtend is het een verrassing wat ik in mijn mailbox voor uitdagingen aantref. Het geeft me echt een kick als ik die uitdagingen goed kan oplossen.” Barbara ondersteunt drie directeuren en twee adjunct-directeuren bij Trebbe, ieder met een eigen aandachtsgebied. “Elke directeur vraagt andere werkzaamheden. Het agendabeheer is één van mijn belangrijkste taken. Daarnaast verwerk ik de afspraken die zijn geweest in ons CRM-systeem. Vervolgens zorg ik ervoor dat vervolgacties en –afspraken niet uit het oog worden verloren. Ik plan vergaderingen, bereid deze voor en zorg ervoor dat er een geschikte ruimte bij gepland is. Daarnaast richt ik de flowboarden in en ik verwerk de projecten daarop.”

Veel contact

Het is niet alleen de diversiteit in het werk dat Barbara mooi vindt. “Juist ook de contacten met zoveel verschillende mensen. Ik heb contact met bijna alle collega’s bij Trebbe van timmerman tot uitvoerder en van directeur tot werkvoorbereider.” Ook extern heeft ze veel contact met andere secretaresses. “Die contacten onderling zijn erg leuk. Je zit allebei in hetzelfde schuitje en kent elkaars uitdagingen. Het is fijn als we die samen kunnen oplossen.”

 

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Kansen

Barbara heeft altijd met veel plezier bij Trebbe gewerkt en dat doet ze nog. De kansen die ze kreeg en de vrijheid zijn voor haar een groot goed. “Toen ik hier kwam werken waren er nog weinig parttimers. Ik begon ook fulltime. Toen ik kinderen kreeg wilde ik graag bij Trebbe blijven werken, alleen wat minder dagen. Die kans heb ik toen wel gekregen. En dan nu ook de kans om een volgende stap. Ja dat vind ik wel echt heel fijn.” Ook de sfeer en de onderlinge samenwerking met de collega’s vindt Barbara leuk. Het grote geheim van Barbara voor een langjarig dienstverband bij Trebbe valt uiteen in een aantal onderdelen. “Bij Trebbe heb ik kansen gekregen, gezien en gegrepen waardoor mijn werk met mijn wensen en leven mee kon bewegen. Daardoor groeide mijn loyaliteit naar Trebbe. Ik haal daar ook waardering uit. Daarnaast vind ik het leuk om met mensen om te gaan, dat kan ik goed én ik vind het fijn om mensen te ondersteunen. Mijn werk sluit daar naadloos op aan. Die dingen bij elkaar opgeteld maken voor mij het geheim voor een flinke dosis werkgeluk.”

Trots

Het meest trots is Barbara op haar laatste stap naar directiesecretaresse. “Ik had niet verwacht dat ik het zo goed zou oppikken. Daar ben ik wel echt trots op. Ik vind mijn werk zo fijn en leuk, ik ga elke dag met heel veel plezier naar het werk.”

Deel deze held op social media