Maak kennis met

Bianca Wolbers

De bouwwereld; een eerste contact

Na de middelbare school maakt Bianca de keuze voor een secretariële vervolgopleiding. “Omdat ik niet goed wist wat ik wilde worden, koos ik hiervoor. Het ontzorgende is wel iets wat in mijn aard zit, dus het sloot goed aan.” Na afronding van haar opleiding gaat Bianca al vrij snel aan de slag bij een installatiebureau en kwam Bianca voor het eerst in contact met de bouwwereld. En zoals later zal blijken een wereld die ze meer en meer gaat omarmen.

Trebbe; ik voelde me direct thuis

Na het installatiebureau maakt Bianca de overstap naar een bedrijf gespecialiseerd in gelamineerde houtconstructies. Na een fors aantal jaar besluit Bianca dat het tijd is voor iets nieuws en ze gaat opzoek. Toevalligerwijs valt Bianca haar oog op de vacature directiesecretaresse bij Trebbe en ze was verkocht. “Ik dacht, ‘direct doen’. Wat een kans, toch weer bij een bouwbedrijf aan de slag. En wat voor één. Trebbe heeft een goede naam in de regio. Daarnaast sprak de schrijfwijze van de vacature me enorm aan, wat een energie.” Na verschillende gesprekken wordt Bianca aangenomen en gaat ze aan de slag als directiesecretaresse. “Ik voelde me direct thuis”, blikt Bianca terug.

188 app Arnhem
Woonconsulent in Arnhem

Woonconsulent, gewoon ervoor gaan

Bianca heeft haar ambitie waargemaakt. “Directiesecretaresse was mijn ambitie en droom.” Na een half jaar komt er een vacature voor woonconsulent binnen het team Trebbe BestaandWonen en Bianca besluit intern te solliciteren. “Ik werkte al tegenover dat team en hun enthousiasme was heel aanstekelijk. Na verschillende gesprekken zette ik mijn twijfels aan de kant en besloot ervoor te gaan.” Bianca maakt de sprong in het diepe en gaat aan de slag als woonconsulent. “Bijna geen technische achtergrond, geen ervaring als woonconsulent. Ik ben er gewoon voor gegaan.” En met succes. Tweeënhalf jaar later werkt Bianca nog steeds vol passie en met veel plezier als woonconsulent. De eerste projecten zitten erop en Bianca vertelt dat ze nog geen dag spijt heeft gehad. “Het is gewoon een hele leuke baan. Het contact met de bewoner vind ik het allerleukst en het werken vanuit een sterk team.”

Woonconsulent; het informatiepunt en de vraagbaak voor de bewoner

Het contact met de bewoner begint al vroeg in het traject. Als woonconsulent ben je verantwoordelijk voor het continu informeren en meenemen van de bewoner voor en tijdens de werkzaamheden. “Dit doen we met behulp van huisbezoeken, informatieavonden, informatiebrochures en continu bereikbaar te zijn voor vragen.” De eerste belangrijke mijlpaal binnen een project is het ophalen van 70% akkoordverklaringen. “Hierin speelt de woonconsulent een hele belangrijke rol. Het is bij de projecten waar ik bij betrokken ben nog nooit voorgekomen dat we geen 70% akkoord hadden.” Na het akkoord begint het werk echt vertelt Bianca. “We bezoeken de bewoners nog een keer, delen afdekfolie, dozen en de dagplanning uit, gedurende de werkzaamheden informeren we de bewoners met nieuwsbrieven en natuurlijk zijn we altijd beschikbaar voor vragen. Ik zorg ervoor dat ik ook écht zichtbaar aanwezig ben in de wijk waar we aan het werk zijn.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Een project met een gouden randje

Het project waar Bianca het meest trots op terugblikt is de renovatie van 188 appartementen in Arnhem. Een aantal van deze panden heeft zelfs een monumentale status. “We voerden daar onze werkzaamheden in een heel strak tempo uit en ik ben echt trots op het eindresultaat. Enkele maanden na oplevering zijn we met het projectteam nog teruggegaan om het eindresultaat onder het genot van de wekelijkse ‘kapsalon’ te bekijken. Toen we door de wijk liepen zag het er allemaal fantastisch uit. Daar kan ik echt van genieten. Dat hebben we met ons team toch maar mooi even gedaan.”

Trebbe; sociale component is belangrijk

En er zijn meer dingen waar Bianca trots op is binnen Trebbe. “Ik ben er toch wel heel erg trots op dat ik deze stap heb gezet. Een nieuwe functie, geen ervaring als woonconsulent, met de ‘kiek’n wat ’t wordt’ instelling ervoor gegaan en het heeft zo mooi uitgepakt. En ik ben trots op het team van Trebbe waarmee ik samenwerk, want zonder hen was dit ook niet gelukt. Het elkaar verder helpen is ook wel dat wat het team Trebbe BestaandWonen het meeste kenmerkt. En de sociale component. We zijn echt wel met elkaar, onze bewoners en opdrachtgevers begaan.” Overigens ziet Bianca de sociale component binnen heel Trebbe terug. “Er is echt oog voor jou als mens. Ik kan hier helemaal mezelf zijn en er is veel aandacht voor je ontwikkeling. Je moet flexibel zijn, stevig in de schoenen staan en beschikken over de spreekwoordelijke brede schouders om het werken als woonconsulent bij Trebbe leuk te vinden, maar je krijgt er wel ontzettend veel werkplezier voor terug”, rondt Bianca glimlachend af.

Deel deze held op social media