Maak kennis met

Cecile

Van de havo naar bouwkunde en bedrijfskundige kennis

Cecile slaagt voor haar havodiploma en besluit voor de opleiding hbo-bouwkunde aan Hogeschool Windesheim te kiezen. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de gebouwde omgeving en besloot daarom voor hbo-bouwkunde te kiezen.” In 2012 studeert Cecile af, maar ontstond ook het hoogtepunt van de crisis in de bouw. “Door de crisis was er voor mij geen werk en besloot ik om verder te studeren.” Namelijk de Master Construction Management and Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. “De master bestond uit een combinatie tussen technische bedrijfskunde en bouwmanagement. Ik heb voor de master gekozen, omdat ik mijn kennis graag wilde verbreden op het gebied van bouwmanagement en de bedrijfskundige kant. De master was internationaal georiënteerd en erg divers en breed.”

Afwisseling, diversiteit en uitdaging

Na het afstuderen komt Cecile terecht bij een aannemer dat gespecialiseerd is in utiliteitsbouw. “Mijn vorige werkgever bouwde voornamelijk logistieke centra en bedrijfshallen. Na vijf jaar was ik op zoek naar wat meer diversiteit en afwisseling in projecten.” Cecile gaat op zoek naar een nieuwe baan en verhuist ondertussen terug naar Zwolle. “Ik hoorde positieve verhalen vanuit mijn omgeving over Trebbe. Daarnaast was de woon-werk afstand gunstig en heeft een familiebedrijf mijn voorkeur.” Ze besluit te solliciteren. Naast de praktische voordelen spelen nog andere factoren mee in haar keuze voor Trebbe. “Trebbe biedt prettige kansen op het gebied van doorgroeimogelijkheden en heeft een breed spectrum aan projecten. De projecten bevatten afwisseling en diversiteit, precies waar ik naar op zoek was.”

Ebbingekwartier
Ebbingekwartier 2

De Trebbe sfeer

Niet alleen het type projecten die Trebbe maakt spreekt Cecile erg aan, maar ook de sfeer die heerst tussen de collega’s. “Ik heb meerdere sollicitatiegesprekken met meerdere mensen gehad, maar bij elk gesprek en alle mensen had ik gelijk een goed gevoel. Dat is denk ik toch typerend voor een familiebedrijf.” Cecile is inmiddels anderhalf jaar projectmanager bij Trebbe. Wat haar werk leuk en uitdagend maakt? “Het contact met de collega’s en externen. Daarnaast vind ik veel uitdaging in het type bouwprojecten.”

De verbindende factor

De dag van Cecile begint vaak met het beantwoorden van mails en overleggen voeren met opdrachtgevers en architecten. “Daar zit veel tijd in. Verder houd ik mij bezig met het controleren van technische omschrijvingen, rapportages en tekeningen. Ik zorg ervoor dat deze stukken op elkaar afgestemd worden.” Cecile is de verbindende factor tussen partijen en het voortraject. Ze werkt veel samen met verschillende collega’s. “Ik vind het fijn om samen te werken met een andere projectmanager. Daarnaast heb ik regelmatig contact met de directie. Wanneer de overdracht plaatsvindt heb ik ook intensief contact met de projectleider, werkvoorbereiding en de kopersbegeleiding.” Naast de interne contacten, heeft Cecile ook veel externe contacten. “Ik werk samen met een bouwfysische adviseurs, architecten, constructeurs en installatie adviseurs.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Ruim baan voor ontwikkelingen

De vrijheid binnen Trebbe is iets dat Cecile aanspreekt. “Bij Trebbe mag je je eigen manier van werken toepassen. Dit werkt erg prettig. De collega’s binnen het bedrijf staan open om je te helpen wanneer dat nodig is.” Naast vrijheid geeft ze aan dat er ook ruimte is voor ambities en ontwikkelingen. Zo heeft Cecile een meerdaagse, interne training gevolgd. “Bij Trebbe is de mogelijkheid tot zowel interne- als externe opleidingen. Ik heb samen met collega’s een meerdaagse interne training gehad. Deze collega’s werken voor verschillende vestigingen en kenniscentra. In dit geval was de training functiegericht, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.” Op dit moment is haar ambitie om te groeien in de rol van projectmanager. “Het is fijn om te weten dat wanneer ik wel specifieke andere ambities zou hebben, de mogelijkheden en de kansen er zijn om daar invulling aan te geven.”

Trots op Trebbe

De Kroon op het Ebbingekwartier in Groningen was één van Cecile haar eerste projecten binnen Trebbe. “Dit was gelijk een uitdagend project! Het was mijn eerste woningbouw- en koopproject. Ik ben trots op dit project, maar ook op de andere projecten die Trebbe neerzet. Naast het feit dat ik trots ben op onze projecten, ben ik ook trots op de samenwerkingen tussen collega’s. Ik zit goed op mijn plek bij Trebbe en vind het prettig om hier te werken.”

Deel deze held op social media