Maak kennis met

Gert-Jan Hiemstra

Dynamisch werk

Gert-Jan Hiemstra is kostendeskundige bij Trebbe Wonen. Inmiddels werkt hij alweer een aantal jaar met veel enthousiasme bij Trebbe. “Mijn werk is erg dynamisch. Zo werk ik aan vijf verschillende projecten die zich allemaal in een andere fase bevinden. Dat maakt mijn werk zo leuk. En dat ik op mijn fiets naar het werk kan is echt een bonus.”

Van brede basis naar veelzijdige bouwer

Na zijn opleidingen MTS Bouwkunde en HBO Bouwmanagement besluit Gert-Jan om zich eerst breed te ontwikkelen. Hij gaat bij een calculatiebureau aan de slag waar hij een veelzijdige baan heeft. Na elf jaar zet hij een nieuwe stap. Hij wil met eigen ogen zien hoe iets gebouwd wordt en besluit om bij een ontwikkelende bouwer te solliciteren. Via een detacheringsbureau komt hij in 2015 in contact met Trebbe. “De betrokkenheid bij een project en deze van A tot Z te kunnen volgen is mijn drijfveer. Bij Trebbe is hier ruimte voor. Het is een mooi familiebedrijf, professioneel, betrokken en heeft een goede naam in de regio.”

Veelzijdig en gericht sturen

De functie kostendeskundige biedt voor Gert-Jan genoeg uitdaging. Zijn werkzaamheden bestaan uit het calculeren van haalbaarheidsstudies tot en met kopersopties en controle van bouwkosten. Er is veel interactie tussen Gert-Jan en zijn collega’s. “Ik werk veel samen met onze projectontwikkelaars en projectmanagers als het bijvoorbeeld gaat over keuzes in het ontwerpproces. Hierop kun je als kostendeskundige gericht sturen en dat maakt het leuk. We sparren veel over budgetten en je ziet welk type woningen financieel haalbaar zijn. Daarnaast bepaal ik samen met onze wooncoaches de prijzen voor verschillende opties en bedenken we hoe het nog slimmer kan. Het is hierbij belangrijk om in te spelen op de wensen en belangen van de koper.”

calculatie
6 weesper straatjes

Je maakt je eigen functie

Voor de functie van kostendeskundige is nauwkeurigheid belangrijk en dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Je weet keuzes goed te onderbouwen en je kunt omgaan met deadlines. “Bij Trebbe is er een hoge mate van vrijheid, zolang je je verantwoordelijkheid neemt. Zo creëer je je eigen functie. Je krijgt de vrijheid om naar de bouwplaats te gaan en ziet dat wat jij hebt uitgerekend ook daadwerkelijk wordt toegepast. Samen met collega’s praat je hierover om zo optimale resultaten te halen. Trebbe kijkt ook naar welke taken en verantwoordelijkheden bij je passen als persoon. Je kunt je blijven ontwikkelen en een opleiding of cursus volgen. Het is mogelijk om je verder te ontwikkelen.”

Uitdagende markt; energietransitie en tekort aan vaklieden

Voor Gert-Jan is de grootste uitdaging op dit moment de sterk veranderende markt en de energietransitie. “Als team moet je hierop inspelen. Gelukkig is er bij Trebbe volop ruimte voor innovatie en ben ik onderdeel van het energieteam. Samen met onze partners bepalen we toepassingen voor het woningbouwconcept. Welke installaties passen we toe? Welke consequenties heeft dit? En hoe bieden we dit aan?” Ook is Gert-Jan betrokken bij het ‘gevelteam’. “Hierbij zoek ik samen met collega’s naar antwoorden voor vraagstukken, zoals het tekort aan metselaars. Er zijn geen kant-en-klare oplossingen en dit betekent dat je veel onderzoek moet doen en alternatieven moet bedenken. Erg leuk om te doen.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Mooie resultaten maken trots

Wat Gert-Jan het meest bijblijft is het project ’ De 6 Weesper Straatjes’, de nieuwbouw van 133 woningen. “Het was een van mijn eerste projecten én waar ik van begin tot eind bij betrokken ben geweest. Als team hebben we hier een mooi plan neergezet dat snel in verkoop is gegaan en goed is verkocht. Samen hebben we een mooi resultaat bereikt. Iets waar ik trots op ben.”

Deel deze held op social media