Maak kennis met

Jan Thomasson

Het zit in de familie

Jan koos na de middelbare school voor de lts. Voor hem stond als een paal boven water dat hij de bouw in ging. “De bouw zit bij ons wel in de familie en ik wilde graag met mijn handen werken. Zo kwam ik in de bouw terecht.” Na de lts gaat Jan aan de slag bij een lokale aannemer in Enschede. Na een aantal jaar houdt het voor Jan helaas op bij de lokale aannemer en moet hij op zoek naar ander werk. Jan kiest ervoor om in het buitenland aan de slag te gaan als timmerman. “Dat beviel me toch niet zo goed dus ik ging verder zoeken. In de krant zag ik dat ze bij Trebbe nog op zoek waren naar een timmerman. Dus ik solliciteerde.”

25 jaar aan projecten

Met succes solliciteert Jan bij Trebbe en gaat aan de slag als timmerman op de grotere projecten. Jan hoeft niet lang na te denken wat zijn eerste projecten bij Trebbe waren. “Ik begon met stelwerk op de hogeschool hier in Enschede, daarna ging ik naar het ziekenhuis hier in Enschede. Bij het ziekenhuis heb ik wel een aantal jaar gelopen, daarna ging ik naar Pathmos en daarna volgden nog heel veel verschillende projecten.” In de vijfentwintig jaar die achter Jan ligt blikt hij eigenlijk op alle projecten trots terug. “Bij de meeste projecten deed ik vooral de opleveringen. Dat betekent dat ik de restpunten verhielp om tot een goede oplevering te komen. Dat is wel dankbaar werk.”

Timmerfabriek
Jan Thomasson aan het werk

Van project tijdelijk naar de fabriek

Na bijna twintig jaar op de bouwplaats te hebben gewerkt, maakt Jan een tijdelijke overstap naar de timmerfabriek. En die overstap was wel even wennen voor Jan. “Ja de sfeer is anders dan op de bouwplaats en je werkt onder een andere soort tijdsdruk. Het is wel de bedoeling dat je bijvoorbeeld een berging wel binnen een bepaalde tijd maakt. Nou zijn dat dingen waar je even aan moet wennen, anders is niet per se slechter of beter”, legt Jan uit. Jan vond het wel echt een vooruitgang om samen met collega’s te werken. “Op de bouw werkte ik vooral bij opleveringen, daar werkte ik wel hoofdzakelijk in mijn eentje. Nu werk ik met een vaste club collega’s en dat vind ik wel fijn.”

Van tijdelijke overstap naar een blijvende overstap

Het werk bij de timmerfabriek bevalt Jan goed en hij maakt van een tijdelijke overstap een blijvende. “Ik vond en vind het werk erg leuk. Hier kun je echt nog timmeren. Daarnaast vind ik de collega’s erg prettig. We hebben een mooi ploegje bij elkaar. En het is ook mooi meegenomen dat ik op fietsafstand van mijn huis werk.” Jan houdt zich hoofdzakelijk bezig met het timmeren van de bergingen die bij de woningen van Trebbe BasisWonen worden geplaatst.

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Heel sociaal bedrijf

Met een dienstverband van vijfentwintig jaar kunnen we wel concluderen dat Jan het goed naar zijn zin heeft bij Trebbe en de cultuur ook goed kent. “Trebbe is een heel sociaal bedrijf en ze staan direct voor je klaar als er wat is.” Jan vertelt dat hij zich bij Trebbe geen nummer voelt en iedereen hem wel bij naam kent. “Ook de sfeer bij de timmerfabriek is goed en gemoedelijk. Iedere ochtend beginnen we met z’n allen met een kop koffie in de kantine en op vrijdagmiddag sluiten we samen de week af tijdens een kleine vrijdagmiddagborrel. Ik heb het hier echt goed naar mijn zin, ik hoop dat ik hier tot het einde van mijn loopbaan kan blijven werken”, sluit Jan lachend af.

Deel deze held op social media