Maak kennis met

Jeroen Hooijer

Geen enkele twijfel om te solliciteren

“Toen ik net klaar was met mijn opleiding, was er binnen Trebbe een vacature voor aankomend werkvoorbereider. Mijn vader wees mij hierop. Omdat mijn vader al jaren naar volle tevredenheid werkt bij Trebbe had ik geen enkele twijfel om te solliciteren.” Jeroen solliciteerde, met succes en startte bij de vestiging Groningen als aankomend werkvoorbereider. Na een half jaar verhuisde hij naar kantoor Zwolle om aan de slag te gaan bij BestaandWonen als werkvoorbereider. Het laatste jaar werkt Jeroen als werkvoorbereider op de bouw Spijkerkwartier in Arnhem. “Het werk is heel divers en geen dag is hetzelfde.”

Gevarieerde werkzaamheden

Het werk van een werkvoorbereider bij BestaandWonen kent veel variatie vertelt Jeroen. “De werkzaamheden die een werkvoorbereider ook in de nieuwbouw heeft zoals onder andere het coördineren van (keten)partners en onderaannemers, opstellen van KAM- documenten, aanvragen van vergunningen, uittrekwerkzaamheden, controleren van stukken van (keten)partners en onderaannemers, opstellen van planningen en leverschema’s, voert een werkvoorbereider BestaandWonen ook uit. Kenmerkend voor de functie van werkvoorbereider BestaandWonen is dat je veelal op de bouwplaats werkt, scheurkalenders voor bewoners opstelt, meterkastlijsten ontwikkelt, ondersteunt bij woningopnames en deze ook verder uitwerkt en onderdelen direct op de bouw inmeet omdat de huidige staat kan afwijken van de bestaande werktekeningen.”

188 app Arnhem
Apeldoorn

Geen dag doorsnee

Een doorsnee dag als werkvoorbereider op de bouw in het Spijkerkwartier in Arnhem is er volgens Jeroen niet. “De werkzaamheden zijn zo gevarieerd, geen woning is hetzelfde en de bewoners verschillen allemaal weer van elkaar. Daardoor is geen enkele dag hetzelfde.” Toch heeft Jeroen wel een vaste werkmethodiek. “Rond een uur of 7 kom ik hier op de bouwplaats en begin ik de dag met een kop koffie. Ik start de computer op en ga aan de slag met de taken voor die dag. Het kan zijn dat ik een gevelaanzicht voor de schilder actualiseer, materiaal of materieel moet bestellen of de planning bijwerk. Vandaag had de opdrachtgever nog enkele vragen over brandwerendheid, die nemen we dan ook samen door. We lunchen altijd met elkaar. Op donderdag staat er vaak een snack op het menu.” In de middag gaat Jeroen verder met zijn werkzaamheden. Aan het eind van de dag neemt hij nog even de dag door met de uitvoerder. “Rond half 5 zit de dag erop.”

Werkvoorbereider; een spilfunctie

Jeroen ziet het als een directe meerwaarde dat hij ook op de bouw werkt. “Elke dag is anders en leer je er weer nieuwe dingen bij. Je overlegt makkelijker met bijvoorbeeld de uitvoerder omdat je op dezelfde locatie zit.” Een werkvoorbereider op de bouw vervult een echte spilfunctie. “Je werkt samen met het hele team. Je ondersteunt de projectmanager/-leider, die twee functies worden uitgevoerd door de projectleider. Verder werk je samen met de kostendeskundigen, uitvoerder, woonconsulent, timmerlieden, de projectleider en de kwaliteitscontroleur vanuit de opdrachtgever, onderaannemers en zo nu en dan ga je ook in gesprek met bewoners.” Een ander groot voordeel van op de bouw werken is volgens Jeroen dat je in het werk onderdelen kan controleren of inmeten. “De sfeer op de bouw is erg goed. Doordat het team bij elkaar zit zijn de lijnen kort, ook met de opdrachtgever is overleg gemakkelijk en snel mogelijk.” Tweewekelijks wordt de voortgang van het project besproken tijdens het teamoverleg.

Samenwerken en ontwikkeling

Het nauw samenwerken is kenmerkend voor Trebbe BestaandWonen vindt Jeroen. “We helpen elkaar echt verder, dat maakt dat je altijd goed op de hoogte bent van wat er speelt en je veel van elkaar leert. En je hebt het gevoel dat je echt als team samen een prestatie levert.” Dat laatste is volgens Jeroen direct een reden dat mensen bij Trebbe BestaandWonen willen werken. Een andere reden is dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. “Samen met je leidinggevende stel je een persoonlijk ontwikkelplan op. Daarin staat waar je komende jaren naar toe wilt en wat je daarvoor nodig hebt.” Jeroen vertelt dat hij van het team waar hij mee werkt ook veel feedback krijgt op zijn werk. “Iedereen is erop gericht om je verder te helpen, in je werk en je ontwikkeling.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Trots

Nu Jeroen al ruim twee jaar bij Trebbe BestaandWonen werkt, heeft hij aan verschillende projecten gewerkt. “Ik begon met de ondersteuning in tenders en calculatiewerkzaamheden. Mijn eerste project als werkvoorbereider was de renovatie van 88 appartementen in Apeldoorn. Daar werkte ik samen met een projectleider, een ervaren werkvoorbereider en uitvoerder. Zij hebben mij echt de fijne kneepjes van het vak bijgebracht.” Later werkte Jeroen mee aan De Energieproeftuin in Zwolle. En nu zit hij alweer ruim een jaar in Arnhem in het Spijkerkwartier waar Trebbe in opdracht van Mooiland aan 17 complexen, waaronder enkele monumentale panden, groot onderhoud uitvoert. “De volgende projecten staan voor mij al op de rol.” De diversiteit in het type projecten vindt Jeroen ook een echte uitdaging. “Elke dag ben ik er weer trots op dat we kwaliteit aan woningen toevoegen waardoor bewoners comfortabeler wonen. Dit is werk waar je je vakmanschap en creativiteit in kan zetten, of je nou timmerman, uitvoerder, werkvoorbereider, kostendeskundige, woonconsulent of projectleider bent.”

Deel deze held op social media