Maak kennis met

Jeroen Rekers

Samen aan het werk

Timmerman Jeroen Rekers is 47 jaar en werkt weer bij Trebbe sinds september 2018. Tijdens de crisisperiode namen hij en zijn tweelingbroer Robert in 2010 gedwongen afscheid van Trebbe. “In het afgelopen najaar werden we gebeld met de vraag of we terug wilden komen bij Trebbe. In de tussenliggende jaren hebben mijn broer en ik bij meerdere bedrijven gewerkt. Graag wilden we weer bij Trebbe aan de slag. Het is een fijn bedrijf en wat ons vooral in de tussenliggende periode opgevallen was dat bij Trebbe alles zo goed geregeld is. Zoals de voorzieningen, de veiligheid en het gereedschap.”

Graag met de handen werken

Na zijn LTS-opleiding wilde Jeroen meteen aan werk. “Na een korte betrekking moest ik mijn dienstplicht vervullen. Toen dat gebeurd was, kwam ik thuis te zitten. Via een kennis kreeg ik toen een baan aangeboden in de houtskeletbouw. Die uitdaging nam ik graag aan want ik vind het leuk om in de buitenlucht met mijn handen te werken. Bovendien kon ik het vak van timmerman daar beter leren in de praktijk dan op school.”

Leuk om op hoogte te werken

“Ik werk altijd samen met mijn tweelingbroer Robert”, gaat Jeroen verder. “Begin jaren negentig kwamen we na een sollicitatie voor het eerst in dienst bij Trebbe nadat we bij een collega-bouwer vooral woningbouw hadden gedaan. Bij Trebbe hebben we vele projecten gerealiseerd, soms woningbouw maar hoofdzakelijk utiliteitsbouw. Deze laatste projecten hebben dan ook mijn voorkeur. De utiliteitsbouw is compact want alles zit aan elkaar vast. En vaak is de oppervlakte van de verdiepingsvloer beperkt omdat het gebouw de hoogte in gaat. En dat, de hoogte in, vind ik enorm leuk.”

JeroenR2
JeroenR1

Trots op Muziekkwartier

Vooral aan het utiliteitsproject Muziekkwartier in Enschede heeft Jeroen goede herinneringen. “Daar was niets hetzelfde, niets was recht, echt alles was krom. Zo was de komvloer de tribunevloer die aan twee kanten gekromd was in beton, echt een grote uitdaging om te doen. Onder de komvloer moesten dikke poeren komen van beton. De betonnen vloer was niet alleen lastig qua maatvoering maar al het beton bleef ook in zicht. Ik ben er dan ook best wel trots op dat besloten werd dat mijn broer en ik deze complexe klus moesten klaren. Ik ben bijzonder kritisch bij het storten van beton, ik weet wanneer het fout kan gaan.”

Graag productief bezig

Jeroen vindt zijn werk vooral leuk als hij een enorm productieve werkdag heeft gehad. “Als ik vele verschillende werkzaamheden mag verrichten dan rijd ik met tevreden gevoel naar huis. Het mooiste vind ik als ik betrokken ben bij een utiliteitsproject vanaf de ruwbouwfase tot en met de oplevering. Dat betekent dat mijn werk lichamelijk afgebouwd wordt naarmate de bouw vordert. De ruwbouw is een zware fase en het opleveren is voor mij een stuk lichter.”

Werken in vaste cyclus

Momenteel werkt Jeroen in Apeldoorn waar hij meebouwt aan een woonvoorziening met 86 zorgappartementen. Zijn werkdag begint kwart voor zeven. “Dan trek ik mijn werkkleding aan, drink een kop koffie en pak mijn gereedschap bij elkaar. Na overleg met Ruben Nijhuis, de hoofduitvoerder begin ik aan mijn werkzaamheden. We werken nu in een vaste cyclus, elke week moet een verdiepingsvloer klaar zijn. Dus elke volgende cyclus wordt makkelijker, je weet wat je op de verdieping te wachten staat en je leert continu van je fouten.” Om negen uur heeft Jeroen een kwartier schaft. “De lunchpauze volgt dan om half één en om kwart voor vier rijden we naar huis.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Contact met iedereen op bouwplaats

Naast het dagelijkse overleg met de hoofduitvoerder in Apeldoorn heeft Jeroen ook contact met andere collega’s van Trebbe, zoals de werkvoorbereider, projectleider en af en toe treft hij de directeur aan op de bouwplaats. “Maandelijks geeft onze hoofduitvoerder een toolboxmeeting aan al het personeel op de bouwplaats. En verder spreek ik iedereen die op de bouwplaats komt, zoals onder meer de steigerbouwer, loodgieter, metselaar, elektricien en ijzervlechter.”

Tevreden als timmerman

Sinds september 2018 werken de tweelingbroers Jeroen en Robert weer bij Trebbe. “Het is heel apart, maar het is net alsof je niet bij Trebbe bent weggeweest. Het is gewoon weer ‘ouwe jongens krentenbrood’. Trebbe is een fijn bedrijf, de sfeer onder de collega’s is erg goed. Graag blijf ik als timmerman hier werken. Ik heb geen behoefte om weer de schoolbanken in te gaan, maar ik wil wel af en toe een functiegerichte cursus volgen. Ik ben tevreden met het vak dat ik uitoefen, ik vind het fijn om aangestuurd te worden en dan zelfstandig lekker buiten aan het werk te gaan.”

Deel deze held op social media