Maak kennis met

Johan Middelbrink

Johan kiest ervoor om na de mavo naar de mts te gaan. Na een korte periode blijkt dat dit hem toch minder ligt. Hij gaat naar het KMBO en moet daar ook stages lopen. Via de verschillende stages komt Johan in de bouw. Een keuze die niet helemaal als een verrassing voor zijn omgeving komt. “Mijn vader had destijds een eigen bouwbedrijf, dus je kunt wel stellen dat het bouwen mij met de paplepel is ingegeven.”

Wisselingen en vrijheid

Johan gaat aan de slag bij verschillende lokale aannemers en bouwers. Het werken in de bouw bevalt hem goed. “Je hebt als timmerman toch een bepaalde vrijheid doordat je buiten werkt en je veel afwisseling in je werkzaamheden én je projecten hebt.” Na verschillende bouwbedrijven, van klein en lokaal en groter en landelijker is Johan toe aan een nieuw bedrijf. Zijn vader werkt al langer bij Trebbe, nadat hij is gestopt met zijn eigen bouwbedrijf en draagt Johan aan bij Trebbe. Het blijkt een schot in de roos, want Johan is nooit meer weggegaan bij Trebbe.

Eurotoren Almere
Eerste all-electric ziekenhuis in Nederland

Afwisseling en complexiteit

“Ja, 25 jaar geleden begon ik bij Trebbe op aandragen van mijn vader”, blikt Johan terug. “Ik heb nooit samengewerkt met mijn vader binnen Trebbe. Sterker nog, mijn vader ging na verloop van tijd met zijn ploeg naar een andere bouwer, ik bleef bij Trebbe.” In de 25 jaar die Johan bij Trebbe werkt, hebben heel wat projecten de revue gepasseerd. “Ik werkte aan woningbouwprojecten, utilitaire werken en hoogbouw. Ik vind alle projecten mooi om aan te werken, maar utiliteit en hoogbouw hebben mijn lichte voorkeur.” De voorkeur voor deze werken ligt voor Johan besloten in de complexiteit van de projecten en de afwisseling in de werkzaamheden.  “Dat is wel het mooie aan de bouw hoor, de afwisseling in je werk en in het type projecten. Het ene moment zit je in de funderingswerkzaamheden, een volgend moment verricht je stelwerkzaamheden of zit je in het beton. Natuurlijk, als je een maand alleen maar plinten zou moeten zetten, dan doe je dat. Maar dan is de volgende klus met ander type werkzaamheden daarna welkom en dat houdt mijn werk ook interessant.”

Samen maken we het en samen maken we er iets van

Op dit moment werkt Johan op de nieuwbouw van het ziekenhuis in Meppel. Het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland. “Hier is mijn werk echt mooi. Het project is fantastisch, ik kan goed opschieten met mijn collega’s, de sfeer op de bouwplaats is goed en we hebben veel afwisseling in de werkzaamheden.” Johan begon hier met de funderingswerkzaamheden om daarna ook het betonwerk voor zijn rekening te nemen. Op dit moment verricht hij uiteenlopende klussen. “Nu doen we alles wat voorkomt eigenlijk. Van het maken van nooddeuren tot het maken van putjes voor de installateur en het storten van beton.” In zijn werk heeft Johan veel contact met zijn vaste ploegmaat, de uitvoerder en de medewerkers van bouwpartners. “Samen zorgen we ervoor dat de sfeer goed is, we moeten het samen maken en we moeten er samen iets van maken.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Familiebedrijf; sociaal en goed geregeld

Dat het werken bij Trebbe Johan goed bevalt dat mogen we gerust concluderen bij een dienstverband van 25 jaar. “Overal moet je werken. Maar bij Trebbe zijn de dingen gewoon goed geregeld. Dat is van tijdige en juiste salarisbetalingen tot en met de goede en veilig ingerichte bouwplaatsen.” Dat Trebbe een familiebedrijf is, dat ziet Johan ook terug in een aantal dingen. “Trebbe is wel zuinig op haar toekomst en op de mensen die er werken. Trebbe is sociaal ingesteld en als er iets is, dan kun je eigenlijk op iedere collega een beroep doen.”

Trots en in het oog springend

In de 25 jaar Trebbe die nu achter Johan liggen, zijn er meerdere projecten waar hij trots op terugblikt. “De Eurotoren in Almere vond ik wel een heel mooi werk. Dat was een toren van 100 meter hoog. Hier ben ik eigenlijk van begin tot eind bij betrokken ben geweest.” En er is nog een project waar Johan vol trots op terugblikt. De rechtbank in Zwolle. “Dit was renovatie en nieuwbouw van de rechtbank in Zwolle. Dat gebouw zit zo mooi in elkaar en is écht tot in de puntjes perfect afgewerkt. Daar zit voor mij echt de trots van mijn vak. Wij maken gebouwen die er over tig jaar nog staan, zeker deze hele bijzondere, in het oog springende, gebouwen.”

Het grote geheim voor een 25-jarig dienstverband

Johan werkt nu dus 25 jaar bij Trebbe. Een hele mijlpaal. Als je hem vraagt wat het geheim is voor zo’n dienstverband, dan hoeft hij daar niet lang over na te denken. “Eigenlijk gaat het gewoon vanzelf. Als het jou goed bevalt en je mag gewoon blijven dan vliegt de tijd voorbij. Ik had dat zelf vooraf ook niet verwacht of beoogd. Belangrijk is het wel dat je vanuit een goede sfeer met elkaar samenwerkt en leuke collega’s hebt. In mijn geval werk ik al sinds jaar en dag samen met een vaste ploegmaat waar ik een goede klik mee heb.”

Deel deze held op social media