Maak kennis met

Johnny Nijkamp

De eerste en de laatste

Johnny is geboren en getogen in Enschede en koos na de middelbare school voor de lts omdat hij graag met zijn handen werkt. “Ik wilde graag met mijn handen werken en kwam als timmerman van school af. Zo rolde ik dan ook het timmermansvak in.” Johnny begon bij een plaatselijke aannemer in, hoe kan het ook anders, Twente. “Daar heb ik jaren gewerkt.” Na een aantal jaar stopte de lokale aannemer ermee en ontstond de aannemerscombinatie Trebbe Roossink (ACTR). En zo begon de loopbaan van Johnny bij Trebbe. “Ik ben één van de eerste én laatste medewerkers bij Trebbe die van Rosink afkomt.”

Veertig jaar aan projecten

Toch was Trebbe niet direct een onbekende voor Johnny. “Wij werden destijds al eens uitgeleend aan Trebbe, voor met name renovatieprojecten. Dus Trebbe was voor mij geen onbekende.” Johnny begon ook als timmerman bij Trebbe. “Mijn eerste project bij Trebbe weet ik nog goed. Dat was de renovatie van Het Witte Huis in Enschede, dat werd verbouwd naar een horecagelegenheid.” Johnny heeft in veertig jaar tijd natuurlijk heel wat projecten voorbij zien komen. “Ik heb gewerkt aan de renovatie van Pathmos en Dolphia hier in Enschede, maar ook bij de hogeschool en meerdere projecten bij het ziekenhuis in Enschede.” Er is dan ook veel om trots op terug te kijken voor Johnny. Hij denkt dan wel aan een bepaald type projecten terug. Die waar hij veel vrijheid kreeg. “De huisartsenpost hier in Enschede vond ik wel een heel mooi werk. Dat heb ik samen met één collega, een werkvoorbereider, helemaal zelfstandig uitgevoerd. Dat was hartstikke mooi. En heb je vrijheid.” Later werkte Johnny nog samen met een collega aan de radiotherapie bij het ziekenhuis in Enschede. “Dat was ook net zo’n project. Met z’n tweeën maakten we dat werk in orde.” En zo zijn er nog zoveel mooie projecten vertelt Johnny. “Renovatie van woningen, ik heb echt in zoveel woningen gewerkt en zoveel meegemaakt met collega’s, ik kan er wel een boek over schrijven.”

Dolphia
KleinBouw Johnny Nijkamp

Tien jaar in de timmerfabriek

De laatste tien jaar werkt Johnny als timmerman in de timmerfabriek. “Ik werkte op de bouwplaats veel samen met een collega die later de chef van de werkplaats werd. Hij vroeg me of ik belang had om in de timmerfabriek te werken.” Johnny kiest voor de baan als timmerman in de timmerfabriek en heeft er elke dag weer plezier in. “Hier ben je echt aan het timmeren, het werk is gevarieerd en ik heb leuke collega’s.” Johnny werkt ook veel met de verschillende machines en weet hoe ze stuk voor stuk werken. “Hier werken we nog wel echt ambachtelijk. Ik werk mee aan de bergingen die we hier voor BasisWonen maken, maar ik pak ook van alles op dat tussendoor komt. Zo maak ik nog weleens een raampje en werk nu bijvoorbeeld aan stelkozijnen voor op de bouwplaats. Maar ik heb ook gewerkt aan de betimmering van de prefab meterkasten.”

Timmeren en creatief aan de slag

Naast zijn werk als timmerman bij de timmerfabriek, is Johnny ook de creatieve noot binnen de timmerfabriek. In zijn vrije tijd is hij graag creatief bezig. Natuurlijk komt het timmeren goed van pas en maakt hij regelmatig miniatuurbankjes, maar ook schildert en tekent hij graag. En juist die laatste twee talenten brengt Johnny weer graag in bij Trebbe. “Als een collega een jubileum heeft of met pensioen gaat, dan maak ik een mooi bord voor hen.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Sociaal en hecht

Met veertig jaar ervaring op zak kunnen we wel stellen dat Johnny de Trebbe-cultuur goed kent en hem dat ook goed bevalt. “Trebbe is een heel sociaal bedrijf, als er wat is staat iedereen direct voor je klaar om je te verder te helpen. Je bent hier geen nummer, iedereen kent elkaar wel echt bij naam.” Zo heeft Johnny dat ook altijd gekend. “We begonnen echt vanuit een hechte club mensen vanuit ACTR. Ik vind het fijn dat we dat ook binnen de timmerfabriek hebben. We sluiten altijd samen op de vrijdagmiddag de week met een drankje af.” Johnny is met zijn 62 jaar al een eind op weg richting zijn pensioen en wat hem betreft blijft hij bij Trebbe totdat hij met pensioen kan. “Die leeftijd schuift wel steeds verder op trouwens”, vertelt Johnny lachend. “In die zin kan ik wel mijn pensioen bij de timmerfabriek halen, ik werk vier dagen, hoef niet veel door de knieën en begin en eindig de werkdag altijd op dezelfde tijden.”

Deel deze held op social media