Maak kennis met

Joris Deley

Intrinsiek gemotiveerd

Na de middelbare school studeert Joris HTS bouwkunde in Utrecht. “Ik ben altijd al gek op bouwen geweest, de studiekeuze kwam dan ook echt uit een intrinsieke motivatie voort”, blikt Joris terug. Tijdens zijn studie komt Joris al in aanraking met Trebbe. Joris moest op zoek naar een stageplaats. Toen zijn vader, leraar van beroep, eens een balletje opgooide bij zijn collega’s, kwam Trebbe al snel naar voren. Een collega van zijn vader is getrouwd met een Trebbe-man.

En zo is de cirkel weer rond

Joris loopt stage bij hoofduitvoerder Nico v/d Kamp. “Een mooi detail hieraan vind ik dat ik mijn eerste project deed bij Nico. En Nico later, voordat hij met pensioen ging, zijn laatste project deed waarvan ik projectleider was.” Na zijn stages studeert Joris bij een andere bouwer af en doorliep daar ook een traineeship. Aansluitend gaat hij bij dat bedrijf als werkvoorbereider aan de slag. Als hij als werkvoorbereider werkt aan een woontoren op de Zuidas wordt hij benaderd door Trebbe. “Ik vond mijn werk te eentonig en was toe aan een nieuwe uitdaging.” Joris gaat aan de slag bij Trebbe als senior werkvoorbereider. Niet bij Trebbe op kantoor, maar op de bouwplaats in Leidschenveen waar Trebbe in bouwcombinatie een appartementencomplex en een woonzorgcomplex realiseerde.

Proeven aan de ambitie

De eerste kennismaking met die projectleider verliep voor Joris anders dan verwacht. “Die projectleider wilde dat ik zijn rechterhand werd. ‘Je gaat beide gebouwen doen’, riep de projectleider. Dit was wel een mooie stap richting mijn doel om uiteindelijk projectleider te worden.” Uiteindelijk heeft Joris vier jaar op de bouwplaats gezeten. “Van begin tot eind ben ik betrokken geweest bij het project.” Na de oplevering gaat Joris terug naar kantoor en terug naar zijn functie als senior werkvoorbereider. Hij is betrokken bij de eerste stappen van Trebbe op lean-gebied. Na verloop van tijd gaat toch de functie van senior werkvoorbereider wringen bij Joris. “Ik had tijdens mijn periode in Leidschenveen al mogen proeven aan mijn ambitie.” Tijdens zijn cursus lean komt hij in contact met een andere bouwer waar hij als projectleider aan de slag kon. “Ik ben overigens nooit weggegaan bij Trebbe omdat ik het er niet meer leuk vond, ik zette die stap voor mijn eigen ontwikkeling.”

Joris SCM
Joris bij planbord

Terug naar het nest

Na twee jaar bij de andere bouwer doet de crisis haar intrede en komt Joris terecht bij Spaansen. Een toeleverancier en onderaannemer binnen de bouwbranche die betoncasco’s produceert, levert en monteert. Daar ging Joris aan de slag als projectleider en zette hij verschillende ketens op. “De uitdaging zat in het maken van de match tussen bouwer en Spaansen. Van die periode heb ik ontzettend veel geleerd, waar ik nu in mijn huidige functie als SCM-manager nog de vruchten van pluk.” Toch blijven de bouwbedrijven trekken. Hij verruilt Spaansen voor een aannemer uit het westen van het land en werkt daar aan grootse en spraakmakende projecten. Toch blijft het kriebelen. Joris wordt getipt door een oud-collega dat Trebbe een nieuwe projectleider zoekt. “Door mijn ervaring bij andere bouwers en doordat ik vanuit Spaansen bij aannemers op bezoek ging, kwam ik er wel achter dat de cultuur van Trebbe mij het meest aansprak. Samenwerken op basis van vertrouwen, sociaal en ruimte voor eigen initiatief, dat springt er bij Trebbe echt uit.” Joris hoeft dan ook niet lang na te denken over een terugkeer bij Trebbe en gaat als projectleider aan de slag. Tijdens zijn periode bij andere bouwers heeft Joris nog meer ervaring opgedaan op het gebied van lean en krijgt de kans dit ook bij Trebbe verder in te voeren. “Ik implementeerde verschillende verbeterborden, smiley-borden en procesoptimalisaties.” Na verloop van tijd krijgt Joris de combinatiefunctie van SCM-manager en projectleider aangeboden.

Perfecte combinatie

Joris vindt de combinatie van projectleider en SCM-manager prachtig. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de projectleiding van twee projecten. “En dat vind ik ook echt mooi. Als je aan het bouwen bent, zie je het groeien en na afloop kun je het resultaat dat je samen met je team hebt neergezet bekijken. Vaak rij ik na oplevering nog eens door een woonwijk. Mooi om te zien dat mensen er dan wonen en dat het allemaal klopt.” Joris vindt woningbouw nog steeds uitdagend. “Je moet daar anders naar kijken. De uitdagingen zitten in het samenwerken en procesoptimalisaties, daar haal ik echt voldoening uit.” De overige tijd is Joris verantwoordelijk voor het supply chain management (SCM) binnen Trebbe Wonen. “SCM heeft als doel het verhogen van de klantwaarde en het gaat over samenwerken en meer plezier voor de partijen.” Het afgelopen jaar heeft Joris zich met name bezig gehouden met de voorbereiding en uitvoering van Het Experiment Ritme. Een traject waarin een blok rijwoningen diagonaal werd gebouwd. “Van dit traject heb ik heel veel geleerd, mede omdat ik daar ook deels de projectleiding heb gedaan.” De kennis die Joris daar heeft opgedaan is van onschatbare waarde en neemt hij mee in het verdere SCM-traject. “En ik heb de kans om vanuit deze functie mijn invloed uit te oefenen op het proces en bij te dragen aan een andere manier van samenwerken binnen de bouw.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Cultuur is een groot goed

Joris haalde eerder al aan dat juist de cultuur binnen Trebbe voor hem een groot goed is. “Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en heb ook veel bouwers bezocht, de cultuur binnen Trebbe steekt daar wel met kop en schouders bovenuit. De gemoedelijke sfeer onderling, de laagdrempeligheid, de vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden vind ik belangrijk. Verder vind ik het fijn om bij een familiebedrijf te werken. Dit zie je ook terug in de co-makers waarmee we werken. Daardoor klikt het ook goed.

Trots

Joris heeft zijn ambitie verwezenlijkt en zelfs nog een beetje meer. Hij wilde altijd projectleider worden, dat is gelukt en combineert hij nu met een functie waarvan hij het bestaan tijdens zijn studie nog niet kende. En Joris is trots op verschillende aspecten uit zijn loopbaan. “Natuurlijk ben ik trots op  het woonzorgcomplex in Leidschenveen, daar mocht ik proeven aan mijn ambitie. En ik ben ontzettend trots op onze co-makers en de stappen die we gezamenlijk zetten. Er gaat heel veel heel goed, dat vergeten we weleens. We hebben al een hele wereld gewonnen en we hebben nog een hele wereld te winnen en daar haal ik zeker mijn voldoening uit.”

Deel deze held op social media