Maak kennis met

Lammert de Boer

Timmeren; een prachtig vak

Lammert weet op jonge leeftijd al dat hij in de bouw wil werken, zijn oudere broer en ooms werken allemaal in de bouw en dat wil hij ook. Na de basisschool gaat hij dan ook naar LTS om door te leren voor timmerman. “Ik vond en vind het timmervak echt een prachtig beroep. Vooral omdat je echt iets maakt en met je handen en met hout mag werken.”

Van bouw naar bouw, naar een vaste baan

Na de LTS gaat Lammert aan de slag als timmerman. “Ik heb verschillende werkgevers gehad. Vroeger werkte je in ploegen en ging je van bouw naar bouw en van baas naar baas.” Lammert werkt bij een lokale aannemer in het midden van Nederland als iemand hem in contact brengt met Trebbe. “Ik wilde graag naar een andere werkgever. Op vrijdagmiddag ging ik op gesprek op het kantoor van Trebbe, toen nog, in Utrecht. Het gesprek ging goed, het aanbod van Trebbe was prima en zo ben ik bij Trebbe terecht gekomen.” Waar Lammert vroeger van bouw naar bouw trok en voor verschillende bouwers werkte, besluit hij voorlopig bij Trebbe te blijven. “Ik zat op mijn plek bij Trebbe, ik vond de projecten mooi en ik kwam op een leeftijd dat ik wat meer vastigheid wilde.”

Utrecht A2b2
Merwedehof Nieuwegein

Letterlijk werken bij een familiebedrijf

Lammert heeft in de 25 jaar bij Trebbe altijd als timmerman gewerkt. “Ik heb eigenlijk ook van alles en nog wat gedaan. Grote bouwen, kleine bouwprojecten. Woningbouw, van complete nieuwe wijken, tot een kleinschalig buurtje, maar ook een volledig nieuw winkelcentrum in Leidsche Rijn Utrecht.” Lammert heeft geen sterke voorkeur voor een type project, zolang hij maar afwisseling in zijn werkt heeft. Wel vindt hij het prettig dat hij momenteel in de woningbouw werkt. “Ik word iets ouder en dan is het fijn als je niet tig trappen meer hoeft te lopen. Momenteel werk ik in Amsterdam bij de nieuwbouw van een luxe appartementencomplex.” Iedere ochtend wordt Lammert om 05.45 uur door zijn zoon opgehaald om samen naar de bouwplaats in Amsterdam te rijden. In die zin neemt Lammert het werken bij een familiebedrijf erg letterlijk. Al jaren werkt hij samen met zijn zoon binnen Trebbe. “We vinden het allebei erg leuk om met elkaar samen te werken. We scheiden werk en privé. Als we de bus uitstappen dan zijn we collega’s, stappen we de bus in, dan ben ik weer vader.”  De bouw in Amsterdam bevalt hem erg goed. “We doen veel verschillende werkzaamheden. Stelwerk, aftimmeren, trapleuningen plaatsen. De afwisseling vind ik juist mooi. Wij zijn allrounders en kunnen alles, dan wil je ook graag variatie in je werk. En de sfeer op de bouwplaats is goed.”

Persoonlijk contact is belangrijk

Ook het contact met heel veel verschillende mensen vindt Lammert mooi aan zijn werk. “We werken natuurlijk samen met de uitvoerder, collega’s en de bouwplaatsmedewerkers van co-makers en onderaannemers. Wij zijn voor hen ook wel een eerste aanspreekpunt.” Het sociale aspect spreekt Lammert in alles aan, ook in Trebbe als werkgever. “Trebbe is een sociaal bedrijf. Als er iets is, dan denkt Trebbe met je mee en leeft ook echt met je mee. Als je ziek bent wordt er regelmatig met je gebeld hoe het met je gaat en of Trebbe iets voor je kan doen. Dat vind ik heel erg belangrijk aan een werkgever; dat hij meedenkt en meeleeft. Ik denk dat dit bij familiebedrijven wel meer aanwezig is.” Lammert vindt het ook mooi dat Trebbe CAO-dagen organiseert. “Dit zijn leuke dagen. Je krijgt bijscholing over interessante onderwerpen en tegelijkertijd zie je al je collega’s die je anders niet vaak ziet – omdat we allemaal op verschillende bouwplaatsen werken - ook nog een terug.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

25 jaar Lammert bij Trebbe

In de 25 jaar dat Lammert bij Trebbe werkt heeft hij aan een veelheid aan projecten gewerkt. Groot, klein, utiliteit, woningbouw, nieuwbouw en renovatie. “Het zijn er zoveel dat ik ze niet allemaal meer op kan noemen. Wat ik een erg mooi project vond om te doen was de transformatie van Villawal Merwedehof in Nieuwegein. Een kantorencomplex dat wij getransformeerd hebben naar woningen. Ik vond het echt een leuk project omdat we konden meedenken en problemen op konden lossen. Transformatie was toen ook nog vrij nieuw voor Trebbe in Nieuwegein dus we hebben er veel geleerd.” Het meest trots in 25 jaar Trebbe is Lammert op het feit dat hij 25 jaar bij Trebbe werkt. “Ik ben daar echt trots op en vind het een unicum.” Een groot geheim om ergens 25 jaar te werken heeft Lammert niet. “Je moet gewoon iedere dag met plezier naar je werk gaan. Dat heb ik altijd gedaan, dat doe ik nog steeds en dat wil ik doen tot aan mijn pensioen.”

Deel deze held op social media