Maak kennis met

Linda Heemstra

Met de typemachine onder de arm naar school

Linda wil na haar middelbare school een vervolgopleiding op het gebied van communicatie volgen. Haar eerste voorkeur was communicatie aan de HEAO, maar het werd na uitloting de opleiding PR en voorlichting aan het HICO in Zwolle. “Communicatie heeft me altijd aangesproken en ik wilde ook graag een kantoorbaan, dan is één en één al snel twee.” Linda blikt met hele warme gevoelens terug op haar studententijd. “Het was een hele andere tijd, je ging nog met je typemachine naar school, zeg maar. Maar het was echt een superleuke opleiding op de Hogeschool Windesheim met hele leuke mensen.”

De eerste stappen op het gebied van communicatie

Na haar afstuderen start Linda op de communicatieafdeling van een energiemaatschappij. Hier werkte ze aan de klantcommunicatie en zette ze de eerste stappen op het gebied van interne communicatie. “Daar had je al een voorloper van wat nu het intranet is. Dat waren eigenlijk een soort teletekstberichten.” Verder hield Linda zich bezig met het opstellen en versturen van allerhande PR-uitingen. Omdat haar aanstelling bij de energiemaatschappij een tijdelijke is, solliciteert Linda uiteindelijk bij een installateur in Apeldoorn. En met succes,  want daar start ze als marketingmedewerker.

Trebbe bouw
Zwolle winkelcentrum

Winkelcentrum Zwolle-Zuid

De klik en naadloze aansluiting

“Ik vond mijn baan daar echt hartstikke leuk. Leuke branche, heel veel variatie in het werk én leuke collega’s”, blikt Linda terug. Linda heeft als commercieel medewerker een uiteenlopend takenpakket. Van het maken van tenders tot het opstellen van verschillende communicatiemiddelen, en van het verzorgen van de kerstgeschenken tot het bijhouden van het intranet. Toch begint het filerijden haar zwaar te vallen en besluit ze haar geluk op de arbeidsmarkt te beproeven. “Ik dacht, ik lever mijn cv in bij een uitzendbureau en zie wel wat er van komt.” Binnen twee dagen wordt ze uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij een ontwikkelende bouwer in Zwolle, oftewel bij Trebbe. “Ik had dit eerlijk aangegeven bij mijn directeur van het installatiebedrijf, hij gaf gelijk aan: ‘Trebbe is een leuk bedrijf, ga ervoor.’ En dat deed ik.” Linda heeft een eerste gesprek met het hoofd personeelszaken en de adjunct-directeur. De klik was er direct. “Naast de klik, paste ik ook één-op-één op de functie. Ik maakte al tenders en werkte zelfs al in hetzelfde commerciële systeem.” Ook het tweede gesprek met de toenmalig directeur verloopt volgens het boekje.

Variatie en beweging

Linda start als directiesecretaresse bij Trebbe in Zwolle. Met een breed takenpakket op het gebied van secretariële en commerciële taken vliegen de dagen en vervolgens de jaren voorbij. “Het organiseren van symposia, evenementen, rondleidingen op de bouw en met kers op de taart een grote vastgoedbeurs, vond en vind ik geweldig om te doen.” Linda vervult in de loop der jaren verschillende functies binnen Trebbe. Van secretaresse, naar communicatiemedewerker, en van daaruit naar commercieel medewerker; haar huidige functie. “Mijn functie binnen Trebbe is altijd in beweging geweest. In de loop der jaren kwamen er taken bij en vielen er weer andere taken weg.” Zo houdt Linda zich nu onder meer bezig met voorselecties en tenders van U-bouw, staat ze op onderwijsbeurzen en bemiddelt ze tussen stagiaires en Trebbe. Verder verricht ze werkzaamheden voor de interne communicatie en verzorgt de projectcommunicatie voor de projecten van U-bouw. “Juist de diversiteit in mijn werk maakt mijn werk interessant. Het ene moment werk ik aan een plan van aanpak voor een tender, het volgende moment interview ik een collega. Ik zou ook nooit iedere dag hetzelfde willen doen.”

Gebouw X

Gebouw X, Zwolle

Zwolle IJsseltoren

IJsseltoren & Spoolderwerk, Zwolle

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Teamgevoel en de mooiste projecten

Naast de diversiteit en variatie in haar werk, waardeert Linda het teamgevoel enorm en de onderlinge samenwerking, daar is ze dan ook het meest trots op. “Ik vind het geweldig dat we als team ons 100% inzetten voor het binnenhalen van een nieuw project. Als het dan lukt, dan is dat een gevoel waar ik maanden op kan teren.” In haar loopbaan heeft Linda ook aan een grote variatie aan projecten gewerkt. Het zijn er te veel om op te noemen, maar er steken er een aantal – qua samenwerking - met kop en schouders bovenuit. “Homerun in Almere vind ik nog steeds een mooi voorbeeld van teamgevoel. Trebbe schreef destijds met een woningcorporatie in op een prijsvraag. We hebben daar een omvangrijke campagne voor in de stokken gezet. Van iedere dag overal flyeren tot een enorme stand en van Ali B als publiekstrekker tot dagelijks mensen inschrijven. Dan is het gevoel als je wint met geen pen te beschrijven.” Ook het Winkelcentrum Zwolle Zuid is een project waar Linda trots op is. “Hier konden mensen tijdens de Dag van de Bouw met de lift naar boven om te genieten van het uitzicht. Honderden mensen stonden hiervoor in de rij.” En de IJsseltoren en Spooldewerk zijn voorbeelden van spraakmakende werken. “We werden in die tijd echt twee tot drie keer per dag gebeld met een aanvraag voor een rondleiding. We hebben toen hulp ingeschakeld van het Zwols Architectuur Podium. Dat vond ik zo leuk, ik ben daar nog steeds bij betrokken als vrijwilliger. Een leuk detail vind ik dat we nu zelf in één van de torens zitten met ons kantoor.”

De grootste, de mooiste en het geheim

In 25 jaar tijd heeft Linda ontzettend veel ontwikkelingen voorbij zien komen. “Toen ik hier begon, werkten we nog niet met de e-mail, was er nog een fax en kopieerden we ontzettend veel. Digitalisering is voor mij de grootste ontwikkeling in mijn loopbaan. Digitalisering en automatisering zijn jaren geleden ingezet, maar ontwikkelen zich nog steeds.” Ook heeft Linda de meest prachtige projecten de revue zien passeren. “De allermooiste vind ik de Boulevardtoren in Enschede, dat is echt een eyecatcher voor Enschede. Ook gebouw X in Zwolle vind ik nog steeds mooi. Dat gebouw is jaren geleden al opgeleverd, maar is qua ontwerp nog steeds heel erg hip en tegelijkertijd blijkt nu dus ook dat het ontwerp heel erg tijdloos is.” En dan zijn we aangekomen bij de laatste vraag voor deze jubilaris. Het grote geheim voor een langjarig dienstverband. Daar hoeft Linda niet lang over na te denken. “Zorg dat je functie in beweging blijft. Daardoor heb ik met heel veel verschillende collega’s gewerkt. De variatie in contacten en het werk houden het interessant. En het mooie van een langjarig dienstverband is ook dat je als vraagbaak gaat fungeren, dat zie ik ook als waardering.”

Deel deze held op social media