Maak kennis met

Manon de Lange

Een aantal jaar geleden begon Manon bij Trebbe als werkvoorbereider. Al snel nadat ze in dienst kwam, werkte ze toe naar de volgende stap in haar loopbaan; projectleider. Een ontwikkeling waar Manon trots op is, omdat ze in korte tijd veel bijleerde. Ze neemt ons mee in haar ontwikkeling en vertelt ons meer over haar werkzaamheden.

De juiste studiekeuze

Het is ruim acht jaar geleden dat Manon haar bachelor hbo Bouwkunde behaalde. Een studie die haar op het lijf geschreven was. Al tijdens de middelbare school wist Manon één ding zeker: haar toekomst ligt in de techniek. Ze keek bij Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek, maar was toch nog niet helemaal overtuigd. Toen een kennis haar tipte over de opleiding Bouwkunde, was Manon gelijk enthousiast. “Ik verdiepte mij in de opleiding en alles viel op z’n plek, de keuze was snel gemaakt.” En die keuze? Daar heeft ze nooit spijt van gehad. Tijdens haar studie richtte ze zich op het bouwtechnische, een vakgebied waarin ze zich nog steeds bevindt.

Buitenoord Wageningen
Nieuweveense Landen

Van werkvoorbereider naar projectleider

In 2021 kwam Manon Trebbe versterken. Ze begon als werkvoorbereider en groeide door naar projectleider bij BasisWonen. Met haar ervaring in de woningbouw was dit een logische stap. “Als projectleider zijn mijn werkzaamheden heel divers. De ene dag zit ik op kantoor, spit ik technische tekeningen door en stel ik contracten op en de andere dag ben ik op de bouw en klim ik zelf het dak op om even iets te bekijken. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik leuk. Heel plat gezegd, zorg ik er als projectleider voor dat alles op de bouw goed verloopt.” Tijdens haar dagelijkse werkzaamheden heeft Manon binnen Trebbe veel contact met de uitvoerders en werkvoorbereiders. Daarnaast heeft ze ook veel contact met onderaannemers en co-makers. Oftewel: veel afwisseling en veel samenwerken.

Groeien en bloeien

Ontwikkeling: hét samenvattende woord voor Manon bij Trebbe. Destijds koos ze voor Trebbe vanwege de doorgroeimogelijkheden en uitdaging. Inmiddels maakte Manon in een korte tijd zelf ook al veel ontwikkeling mee. “Ik ben trots op de ontwikkeling die ik tot nu toe al heb doorgemaakt. Bij Trebbe krijg je veel vrijheid en vertrouwen om iets zelf te doen. Fouten maken mag, daar word je niet gelijk op afgerekend. En als je vragen hebt, dan willen alle collega’s je verder helpen. Dat is heel fijn zodat je weer kunt verder puzzelen met je eigen werkzaamheden. Die collegialiteit is kenmerkend voor Trebbe. Je wordt niet gezien als nieuweling, maar bent gelijk onderdeel van de club.” En Manon haar ambitie? Ook dat zit ‘m in ontwikkeling. Op dit moment wil ze zich graag nog verder ontwikkelen in haar rol als projectleider.

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Deel deze held op social media