Maak kennis met

Marcel Egberink

Samen met een gedreven team aan de slag

Marcel heeft de opleiding HBO Commerciële Bouwkunde gedaan. Nadat hij bij verschillende bedrijven heeft gewerkt, komt hij bij Trebbe in dienst. “Trebbe is een familiebedrijf met een goede reputatie. Ik had een goed eerste gesprek en proefde een prettige sfeer.” Inmiddels is Marcel ruim twaalf jaar bij Trebbe in dienst. “Ik werk voor het kenniscentrum BasisWonen waar het om conceptuele woningbouw draait. Dit doe ik samen met een ontzettend leuk team met jonge en enthousiaste mensen. Zij hebben allemaal de drive en ambitie om zaken voor elkaar te krijgen. Dat geeft me ongelooflijk veel energie.”

Samen verder groeien

Marcel is als inkoper bij Trebbe begonnen en toen al snel in de functie van teamleider BasisWonen gerold. “Ik wilde eigenlijk een rol als projectleider. Alleen was daar op dat moment geen ruimte voor. Als projectleider heb je namelijk een team met mensen waar je sturing aan geeft om een project tot goed eind te volbrengen. Dat leek mij leuk.” Ondertussen werd bij Trebbe het kenniscentrum BasisWonen opgezet. “Toen werd gevraagd of ik teamleider BasisWonen wilde worden. Ik wilde ergens verantwoordelijk voor zijn, mensen om me heen hebben en iets neer kunnen zetten. Dit zag ik ook voor me in de functie van teamleider. We zijn met een team van drie mensen begonnen; een projectmanager, een calculator en ik als teamleider.” Al snel breidt het team zich uit. Na ruim twee jaar teamleider te zijn geweest is Marcel benoemd tot adjunct-directeur. “De functie als adjunct- directeur brengt bepaalde verantwoordelijkheden en bevoegdheden met zich mee. Maar mijn doel blijft om de mensen zo goed mogelijk te faciliteren en te coachen in hun werkzaamheden. Ik geef sturing in hun functioneren en blijf hen motiveren. Samen zorgen we ervoor dat BasisWonen zo goed mogelijk draait. Verder ben ik verantwoordelijk voor budgetten, omzet en de financiële afronding van projecten. Ook het bepalen van de kostprijs van de conceptuele woningbouw hoort hier bij.”

Erwin aan het werk
BasisWonen

Altijd in beweging en contact

“Ondanks dat het binnen BasisWonen altijd om conceptwoningen draait, heb ik een functie die veel verschillende facetten biedt. Conceptuele woningbouw is altijd in beweging. Wat we vorige week hebben bedacht kan nu al weer achterhaald zijn. Dat maakt mijn vak leuk. Met een technisch team zijn we voortdurend bezig met verbetering. Hoe kan het efficiënter, beter en mooier? Ook heeft elk project een eigen dynamiek. We staan nooit stil en ik leer iedere dag iets bij!” Binnen de functie van adjunct-directeur heeft Marcel contact met verschillende mensen. “Ik heb dagelijks contact met kopersbegeleiders, projectmanagers, calculators, BIM-engineers en met de andere directieleden. Maar ook met projectontwikkelaars, commercieel managers, projectleiders en uitvoerders. Verder beheer ik de contracten met co-makers en spreek ik met opdrachtgevers en soms ook met kopers. Ik houd me bezig met LIV Woonbelevingscentrum en ik kijk mee met tenders en zorg ervoor dat hier een team voor wordt gemobiliseerd. Bij mijn functie komt ook commercie kijken. Ik geef soms presentaties en heb Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) onder mijn hoede. Doordat ik met veel soorten mensen in contact kom, is het de uitdaging om je voortdurend aan te passen aan degene die tegenover je zit. Ieder mens, ieder project, iedere opdrachtgever en iedere co-maker is anders.”

Betrokken, ondernemend en betrouwbaar

“Trebbe is betrokken, ondernemend en betrouwbaar. De betrokkenheid van en naar medewerkers is groot en dat voel je. Trebbe is een menselijke organisatie waar iedereen elkaar goed kent en waar je écht onderdeel bent van de club. Er is veel aandacht voor zelfontplooiing. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en er is ruimte voor eigen initiatief waardoor je ook andere rollen of taken op je kunt nemen. Als bedrijf staan we nooit stil. De kenniscentra blijven zich ontwikkelen en bewegen voortdurend mee met verschillende invloeden. Bij BasisWonen zijn we echt op zoek naar goede teamspelers die hoofdzakelijk in processen denken. Die het iedere dag een uitdaging vinden om het werk weer niet iets beter te doen dan de dag ervoor. Trebbe is betrouwbaar en afspraken worden nagekomen. Intern, maar ook extern. Ik ben trots op het feit dat ik bij Trebbe werk. En bovenal trots op wat we als team hebben bereikt. Het is mooi om te zien hoe mensen zich ontwikkelen. Daar krijg ik energie van.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Deel deze held op social media

Vince Williams Authentic Jersey