Maak kennis met

Monique van Rossum

26 jaar meebewegen en veranderen

Toen Monique als jonge meid van de MEAO kwam is ze niet direct bij Trebbe begonnen. “Eerst werkte ik negen maanden voor de Rijkspolitie dat was een super leuke tijd en een interessante plek om te werken als je zo jong bent. In 1992 stopte de Rijkspolitie door een reorganisatie en ging ik verder bij Trebbe. Dat was nog op het kantoor bij het Wilhelminapark in Utrecht. Ik heb ongeveer tien jaar op de administratie van Trebbe gezeten en deed het bonnenwerk, inkoopfacturen, facturering enz. Na tien jaar zat ik een korte periode thuis. De administratie werd gecentraliseerd in Enschede. Vanaf dat moment ging ik de administratie voor de bouwcombinatie Leebrug doen.” Dat was het startsein voor de volgende periode. “Dat was echt een super mooie tijd! We zaten in een ketenpark, met onze neus op de bouw in Houten. Deze periode bij de bouwcombinatie duurde ook ongeveer tien jaar. Ik ging namens Trebbe een tijdje naar het kantoor van de combinant en later zat ik voor de bouwcombinatie op ons eigen Trebbe-kantoor.” Nadat ook de administratie bij de bouwcombinatie ophield, ben ik op het secretariaat komen te werken en ook voor een aantal uur bij nazorg.

Diversiteit en uitdaging in het werk

Monique ervaart haar werkzaamheden als heel divers en steeds weer uitdagend. “Ik  verwerk onder andere de koop-/aannemingscontracten, ik maak alle naam- en adreslijsten en verwerk de benodigde gegevens in Navision. Ook coördineer ik de vergaderingen op onze vestiging, ik verzorg de bestellingen van de kantoorartikelen, koffie/thee en nog veel meer! Zo doe ik voor onze koopprojecten onder meer de ‘verwachte voorschouw en opleveringsbrief’,  daarin ontvangen kopers de laatste prognose van de  voorschouw en de opleverdatum. Later stuur ik hen ook de ‘definitieve voorschouw en opleveringsbrief’. Dit gaat allemaal in overleg met de projectleider/uitvoerder. Dat luistert heel nauw. Vooral tegenwoordig met de aansluiting van nuts waardoor soms nog net niet opgeleverd kan worden terwijl het wel zo gepland stond. Verder doe ik de administratie voor SKB (Stichting Klantgericht Bouwen) waar kopers gevraagd worden om ons te evalueren.” Monique had een paar jaar geleden, vanwege een valpartij met enkelbreuk tot gevolg, zelfs nog een tijdje ‘kantoor aan  huis’. Zodra ze weer enigszins wat doen kon, heeft ze kantoor gebeld en gevraagd of ze alsjeblieft haar spullen bij haar thuis konden brengen, zodat ze er mee verder kon.

onze-helden-left
6 weesper straatjes

Werkzaamheden in ontwikkeling

Tot voor kort deed Monique ook de nazorg-meldingen die kopers vanaf oplevering van de woning bij Trebbe doen. Dat is recent veranderd. Daarvoor in de plaats komt  de ‘terugkomdag’ die aan het einde van de drie maanden opleveringstermijn wordt georganiseerd vanuit Nieuwegein. Dat is voor alle projecten van Trebbe, zowel koop als huur. “De bewoners of kopers van al onze projecten krijgen een brief thuis waar ze hun punten aan ons kunnen melden. Wij organiseren en groeperen de punten en plannen deze per type melding voor onze eigen mensen en de co-makers in. De bedoeling is dan dat de punten op die ene dag worden opgelost. Ik werk daarin samen met een uitvoerder nazorg. Hij is de techneut en geeft aan welk punt voor een leverancier, een co-maker of voor onze mensen is, zodat ik het kan uitzetten naar de betrokken partijen.”

Trebbe: betrouwbaar en oog voor jou als persoon

Monique werkt met veel plezier bij Trebbe. “Ik heb bij Trebbe gewoon hele leuke collega’s en doe veel afwisselend werk, met nogal wat puzzel- en regelwerk. Dat blijft een uitdaging. Ik ben zelf een standvastig type en ik vind Trebbe een betrouwbaar bedrijf. De sfeer is gewoon prettig en als er persoonlijke omstandigheden zijn, zoals gezondheid van je naaste familie, dan is daar gelukkig oog voor. ” Qua samenwerking met Trebbe-collega’s werk ik eigenlijk met alle projectleiders en werkvoorbereiders samen, met de uitvoerder nazorg op gebied van service en ook de secretariaatsmedewerker in Zwolle spreek ik vrijwel wekelijks over ons werk. “Wat ik heel leuk vind, is dat iedere dag echt anders is. De ene keer heb je echt een piek in je werkzaamheden en daarna weer eens een periode wat rustiger.”

Trots

“Als de kopers aangeven dat je hen goed hebt geholpen hebt bij een nazorgpunt, dan vind ik dat hartstikke leuk om te horen. En verder vind ik het gewoon fijn als mijn werkzaamheden op rolletjes lopen en ik een ander kan helpen.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Deel deze held op social media