Maak kennis met

Patrick Peet

Stevige basis voor de bouw

Voor Patrick stond het vast dat hij na de middelbare school richting de bouw wilde en het liefst in de uitvoering. “Dat je iets mag bouwen waar een ander jarenlang plezier van heeft, dat is toch gaaf?!” Patrick kiest na de middelbare school voor MBO bouwkunde, volgt daarna nog een kopklas weg- en waterbouw en vervolgens behaalt hij zijn aannemersdiploma via het KOB. Een stevige basis voor de bouw is gelegd.

Trebbe; daar wil ik bij horen

Patrick gaat aan de slag als assistent-uitvoerder en groeit via verschillende functies door naar hoofduitvoerder. In zijn avonduren volgt nog een post-HBO bedrijfskunde. Het doel is bereikt en zijn ambitie verwezenlijkt. “Toch bleef het kriebelen”, blikt Patrick terug. “Ik stapte over naar een ander bedrijf en mocht daar de stap zetten naar projectleiding.” Patrick heeft het prima naar zijn zin, totdat hij een vacature van Trebbe voor een projectleider tegenkomt. “Ik solliciteerde bij Trebbe omdat ik op zoek was naar een bedrijf met een platte organisatiestructuur. Toen ik me verder verdiepte in Trebbe sprak me met name het familiebedrijf, de diversiteit in projecten en de omvang aan. Ik wilde écht bij Trebbe horen.”

Teams, samenwerking en continu verbeteren

Patrick gaat aan de slag bij Trebbe als projectleider en is met name betrokken bij woningbouwprojecten. “Woningbouw heeft me altijd getrokken. Met name de complexere projecten. Het is toch prachtig om samen met een heel team nieuwe woningen of zelfs een hele wijk te realiseren?” Patrick werkt zo’n zeven jaar bij Trebbe als hem gevraagd wordt of hij hoofd productie wil worden voor Trebbe Wonen. Als hoofd productie is Patrick verantwoordelijk voor de gehele productie van Trebbe Basis- en HoogWonen. “Dat vond ik echt een uitdaging. Die lag en ligt voornamelijk in de menselijke maat, het samenwerken, het continu verbeteren en dat ook écht met elkaar te doen. Verder kijk ik mee in de tenderfase en prijsvorming van onze projecten.” In juli 2018 wordt Patrick benoemd tot adjunct-directeur.

Koningsdaal Nijmegen
ppt- patrick

Meebewegen

Door de aantrekkende markt verandert de structuur binnen Trebbe BasisWonen. “We moeten blijven meebewegen met de tijd en wat onze opdrachtgevers willen. Dit leidt ertoe dat we naast de conceptuele woningen ook een stroom krijgen met meer complexere woningbouw. Voor dat laatste ben ik volledig verantwoordelijk. Dus ook de tenderfase, prijsvorming, calculatie en voorbereiding. Ik vind het mooi dat ik hier nu ook een stap in kan zetten.” Vanuit BasisWonen wordt er ontzettend veel samengewerkt, met co-makers, adviseurs, architecten en opdrachtgevers. “Daar zit ook de uitdaging. Het is de kunst dat we met elkaar steeds slimmer werken vanuit goede processen. En ook binnen de techniek liggen nog steeds uitdagingen. Vragen als ‘hoe kunnen we dicht bij onze basis blijven en daar uniformiteit in behouden’ tot ‘hoe kunnen we nog efficiënter de klantvraag beantwoorden en welke bouwsystemen passen daar het best bij? gaan we komende periode nog meer mee aan de slag.”

Rondje over de afdeling en contact maken en houden

Patrick heeft een hele brede functie, met de wijzigingen binnen BasisWonen is het moment aangebroken dat hij zijn werkzaamheden voor de productie HoogWonen overdraagt aan het hoofd productie HoogWonen. Een gemiddelde dag is ondanks deze wijziging  lastig te vatten. Wat wel voorop staat is dat Patrick zijn dag altijd begint met een rondje over de afdeling, dat hij tijd inruimt voor gesprekken met teamleden en hij probeert elke twee maanden alle bouwplaatsen te bezoeken. Ook met externe partijen zoals co-makers en bouwpartners gaat Patrick geregeld om tafel “Ik vind het belangrijk om alle contacten warm te houden. Het blijft belangrijk om precies te weten wat er speelt. En het mooiste aan mijn baan vind ik de balans waar ik nog nauw betrokken ben  bij de uitvoering maar ook bezig ben met visie en strategie geven mij energie.”

Echt een kans om wat met je ambitie te doen

Patrick had als ambitie dat hij uitvoerder wilde worden, uiteindelijk is hij nu adjunct-directeur productie. “Als je ambities verwezenlijkt en het blijft kriebelen dan moet je daar wat mee doen. Binnen Trebbe kan dat ook en dat is ook wat Trebbe echt kenmerkt.” Daarnaast vindt Patrick het kenmerkend voor Trebbe dat er zoveel wordt samengewerkt, de platte organisatie en de korte lijnen. “En natuurlijk de leuke collega’s. We hebben echt een hele mooi mix van mensen zitten. En het mooiste is dat we allemaal vooruit willen en het beste product neer willen zetten.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Verrijking van mijn functie

Dat beste product neerzetten wordt vanuit het kenniscentrum gedaan, maar er zijn binnen Trebbe ook diverse werkgroepen die zich bezighouden met een specifiek onderwerp of het continu verbeteren van processen. Patrick is lid van de werkgroepen supply chain management, het management team en het technisch team. “Het mooie is dat je binnen die groepen met verschillende typen verbeteringen bezig bent, op productniveau, technische innovaties en procesoptimalisaties zowel voor BasisWonen als Trebbe-breed. Ik zie dit echt als een verrijking van mijn werk en het sluit goed aan op mijn persoonlijke drive om elke dag weer een stapje beter te worden.”

Trots op diversiteit

In de ruim tien jaar dat Patrick nu bij Trebbe werkt heeft hij al heel wat projecten gerealiseerd en werkelijkheid zien worden. Trots is hij op ieder project. “Ieder project heeft zijn eigen charme. Ik ga nog regelmatig eerder van de snelweg af om een project te bekijken dat wij vijf jaar geleden hebben opgeleverd.” De diversiteit in projecten binnen BasisWonen is de grote aantrekkingskracht volgens Patrick. “We hebben vrij luxe projecten zoals een Koningsdaal Nijmegen, waar een hoge mate van variatie en types, rijke architectuur en hoogwaardige afwerking het project kenmerken. Maar ook Rozenbuurt Nijmegen, technisch misschien iets minder complex, maar juist alles daar omheen was uitdagend. Sloop, een interessante omgeving, herstructurering, het zat er allemaal in. En die diversiteit in projecten – van heel conceptueel tot zeer complex in techniek - maakt dat iedereen bij Trebbe BasisWonen projecten kan realiseren waar voor diegene uitdaging in zit, dat goed bij hem of haar past of waardoor hij of zij zich verder kan ontwikkelen. Dat vind ik echt mooi.”

Deel deze held op social media