Maak kennis met

Rocco Noordman

Variatie, dat had ik voor ogen

In Rocco’s werk is het volop variatie. Zo kan een gemiddelde ochtend bestaan uit het dichtmaken van een leidingdoorvoer in een dak, daarna ergens anders de badkamerdeur afhangen en de trapleuning vastzetten, om op een volgend adres het veiligheidsbeslag op de deuren te zetten. “Voor mij is geen dag hetzelfde en dat is wat ik als leerling-timmerman ook zo voor ogen had.”

Jong geleerd is oud gedaan

Van jongs af aan, wonend in een wijk in aanbouw, fascineerde de bouw hem enorm en zijn eerste ervaringen deed hij ter plekke op. “Als kleuter ging ik zelfs al naar de school in een overalletje en met mijn eigen hamer mee. Jarenlang werd er om mij heen gebouwd en toen ik voor school een snuffelstage mocht kiezen, kon dat bij een lokale aannemer op de bouw. Tijdens mijn opleiding tot timmerkracht, kon ik bij diezelfde aannemer aan de slag en Trebbe werd mijn volgende stagebedrijf.”

MST
Trebbe Bouw Enschede

Grote variatie aan projecten

Rocco heeft bij Trebbe al veel uiteenlopende projecten gedaan. Eerst werkte hij twee jaar op de universiteit, aan de renovatie van een aantal hallen. Later tunnelde hij onder meer in het woningbouwproject Pathmos, waar hij daarna ook nog aan de nieuwbouw van twee appartementencomplexen werkte. “Na allerlei werkervaringen binnen Trebbe, kwam ik erachter dat de grotere bouw niet erg goed bij mij paste. Ik wilde van het begin af aan al heel graag de KleinBouw in en sinds 2007 kon ik hier instromen. Ik werk hier met heel veel plezier.”

Zelfstandig op de bus

Eerst liep Rocco met een collega mee, in de onderhoudswerkzaamheden bij het MST Enschede. Op een gegeven moment wilde deze collega graag wat anders en dat gaf Rocco de mogelijkheid om door te stromen. “Ik kreeg een stapel bonnen mee en ging op pad. Ik werd meteen heel vrijgelaten en mocht laten zien wat ik kon. Later ging een andere collega met pensioen, die meer het servicewerk bij de woningcorporaties en voor Trebbe de nazorg deed. Toen me werd gevraagd of ik zelfstandig op zijn bus wilde, heb ik meteen ja gezegd.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Complimenten, daar doe je het voor

De zelfstandigheid en het oplossingsgerichte dat voor zijn werk nodig is, die passen hem goed. Rocco is een man die graag aan dingen werkt die niet bepaald standaard zijn. Zoals laatst in een monumentaal landhuis. Daar moest hij een manier vinden om oude, aangestorte vensterbanken te vervangen door iets nieuws. “De materialen van toen zijn er niet meer en daarom heb ik de vensterbanken moeten maken van nieuwe materialen. Ook heb ik extra beitels gekocht om nét de juiste ronding te maken. Ik vond het echt mooi om dit te maken en de klant was er ook heel tevreden mee. “ Hij vindt ook het plaatsen van keukens in huurwoningen fijn om te doen. ‘Dat is zichtwerk en je hebt ter plekke soms heel weinig ruimte. De bewoners zijn meestal verrast dat je in je eentje zo snel kunt werken en dat het er zoveel mooier van wordt. Fijn als je complimenten krijgt over je werk, daar doe je het toch voor?"

Vakmanschap

Bij Trebbe ervaart Rocco veel vrijheid en creativiteit in zijn werk. ”Het is een werkgever die vertrouwen in je heeft en er ook begrip voor heeft als een klus eens anders loopt dan gepland. Ik ben blij dat ik bij Trebbe werk. Ze zeggen mij wel eens: ‘Rocco is een mannetje van alles’ en dat klopt denk ik ook wel. Ik wil een echte vakman zijn en dat ze aan mij denken als het ingewikkeld wordt.”

Deel deze held op social media