Maak kennis met

Rudolf Hoekema

Rondje bouw

Rudolf komt net terug van de bouwplaats. “Ongeveer eens per twee weken breng ik een bezoek aan de bouwplaats. Dat vind ik erg belangrijk omdat je niet álles op een kunt tekening zien. Ik loop een rondje over de bouw en ben een luisterend oor voor de uitvoerder. Ik kijk of hij wat nodig heeft en sparren samen over detailleringen en of er zaken anders hadden gekund. Daar zitten ook leermomenten voor mij in. Op dit moment heb ik meerdere werken lopen waaronder 54 gasloze huurwoningen in Middenmeer en 75 koop- en huurwoningen Zuiderveld Nijmegen.”

Een verhuizing, jubileum en balans

Na de MTS en de HTS heeft Rudolf bij verschillende lokale en grote aannemers gewerkt. Na verhuizing van het kantoor van Almere naar Amsterdam bij de laatste aannemer was voor Rudolf het moment om wat anders te gaan zoeken. “Via een detacheringsbureau ben ik bij Trebbe terecht gekomen. Het bedrijf sprak me gelijk aan. Ik had een heel goed en open gesprek en het klikte van beide kanten. Zo is het snel gegaan. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ondertussen werk ik alweer 12,5 jaar bij Trebbe en ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk! Trebbe biedt voldoende kansen en mijn privéleven en werk is prima in balans.”

Tricotage
Tandheelkunde

Tot in perfectie

Rudolf is bij Trebbe begonnen als werkvoorbereider voor utiliteitsbouw en hoogbouw. Inmiddels is hij werkvoorbereider voor BasisWonen. “Toen ik werkvoorbereider was in utiliteitsbouw zat ik altijd op locatie. Dat was ontzettend leuk. Het meest trots ben ik op het project Tandheelkunde in Nijmegen. Hier werd een grondige renovatie uitgevoerd. Ik kijk hier met veel plezier op terug. Het was een leuke samenwerking met het bouwteam. Ook de nieuwbouw van het multifunctionele gebouw Tricotage in Veenendaal was een harstikke leuk project. Op een gegeven moment was de piek in de utiliteitsbouw voorbij en ben ik bij BasisWonen terecht gekomen. Ooit zou ik wel weer een utiliteitsbouw aan willen pakken, maar ik vind nu nog voldoende uitdaging bij BasisWonen. Mijn streven is om een project foutloos te realiseren. Daar doe ik iedere dag mijn best weer voor.”

De rol van werkvoorbereider

“Wanneer een project van de projectmanager over gaat naar uitvoering, starten we met een kick-off. Dit is het moment dat ik als werkvoorbereider in beeld kom. Ik zorg met name voor de technische werkvoorbereiding waarbij ik veel tekeningcontrole doe. De tekeningen krijgen we in veel verschillende formaten aangeleverd. Gelukkig zijn bij Trebbe alle pakketten beschikbaar.” Bij start van het werk zorgen we er eerst voor dat de tekeningen van de architect op orde zijn, zorgt Rudolf ervoor dat deze stukken gecontroleerd worden en het bij het uitvoeringsteam terecht komt. Ook zorgt hij ervoor dat de co-makers en onderaannemers op tijd de juiste stukken krijgen om hun voorbereiding op te starten. “Aan mij de taak om alles op tijd aan te leveren op de bouw. Dat geldt niet alleen voor de stukken van de co-makers en onderaannemers, maar ook voor de kopersbegeleiders zodat zij het meer- en minderwerk in kaart kunnen brengen voor de kopers. Soms help ik met de voorbereiding voor de inkoop, de planning en het aansturen van nutspartijen. Ik heb veel te maken met de projectleider en de uitvoerder. Wanneer het om huurwoningen gaat, dan heb ik nog wel eens contact met de opdrachtgever over detaillering. En voordat een project start, sparren we met onze eigen materieeldienst over de bouwplaatsinrichting.”

Goede eigenschappen

“De meest belangrijkste eigenschappen die je als werkvoorbereider moet hebben, zijn nauwkeurigheid en stressbestendigheid. Je moet je vooral niet gek laten maken. Wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Ik kan er goed naar handelen. Ik voel me prettig bij Trebbe en ben heel tevreden.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Deel deze held op social media