Maak kennis met

Thijs Hofstede

Van stage naar baan

Meteen aan het werk bij Trebbe, dat kon de 24-jarige Thijs Hofstede direct na zijn afstuderen van Hogeschool Windesheim. Trebbe en Thijs waren dan ook geen onbekenden van elkaar, Thijs had twee keer stage gelopen bij Utiliteit & Specials en daarna heeft hij samen met een mede-student hun afstudeeropdracht op het kantoor in Zwolle uitgevoerd. “Na mijn eerste stage kreeg ik te horen dat Trebbe niet alleen tevreden over me was, maar ook werd aangegeven dat ik over twee jaar na het afronden van mijn opleiding direct bij Trebbe aan de slag kon. Daar ben ik best wel trots op.”

Groot utiliteitsproject is droomstart

“Als klein kind wist ik al dat ik de bouwwereld in wilde. Veel leden van mijn familie werken in de bouw en zij waren daarom mijn voorbeeld. Nu werk ik als assistent-uitvoerder op de bouwplaats van het nieuwe stadskantoor in Hengelo. Een prachtig groot en complex utiliteitswerk, dat vanwege de locatie midden in het stadscentrum ook nog een echte logistieke uitdaging is. Ik leer hier veel. De nieuwbouw is dan ook een mooi begin van mijn loopbaan bij Trebbe.”

Op stagemarkt hadden complexe werken aantrekkingskracht

In het derde leerjaar van zijn HBO-opleiding moest Thijs stage gaan lopen. Op de bedrijvenmarkt van Hogeschool Windesheim maakte hij kennis met Trebbe. “Vooral de grote complexe projecten van Trebbe trokken me erg aan. Ik was dan ook blij dat ik werkervaring op mocht doen bij het utiliteitsproject De Kaap in Hoogeveen. Op dat moment één van de grootste bouwprojecten in het noorden van Nederland. Als stagiair ondersteunde ik de werkvoorbereiders in de bouwkeet en het resultaat van onze werkzaamheden zag ik later als ik met de uitvoerder meeliep over de bouwplaats.”

Stadskantoor Hengelo
De Kaap

Improviseren want theorie strookt niet met praktijk

Op de vraag wat Thijs geleerd heeft tijdens zijn stage, antwoordt hij resoluut: “Het viel me vooral op de theorie niet altijd overeenkwam met de praktijk. En dat losten we op door de bouwplaats op te lopen en zelf te gaan opmeten. De nieuwe meetresultaten werkten we dan uit zodat het wel paste. Je moet dus kunnen improviseren en dat merk ik nu nog elke dag. Ook op de bouwplaats in Hengelo moet ik ontstane problemen oplossen. Daarbij is goede communicatie met de bouwplaatsmedewerkers en onderaannemers uitermate belangrijk.”

Wisselende werkzaamheden

Elke morgen is Thijs om half zeven op bouw in Hengelo. “Dan neem ik de werkdag door met de kraanmachinist, de twee voormannen en met mijn collega van Trebbe, uitvoerder Tom Engbers. Na dit overleg start ik mijn computer in de bouwkeet op, ik bekijk onder meer de planning van de bestellingen en roep materieel af. Daarna ga ik naar buiten voor een ronde over de bouwplaats om te controleren wat er uitgevoerd is en ik kijk wat er nog gedaan moet worden. Bij terugkomst in de bouwkeet verwerk ik mijn bevindingen en bereid ik de volgende dag voor.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Periodieke communicatie

Om te zorgen dat het nieuwbouwproject volgens planning verloopt is periodiek overleg met interne en externe collega’s onontbeerlijk. Thijs communiceert daarom regelmatig met zijn collega’s bij Trebbe zoals de werkvoorbereiders, projectleider, uitvoerder en de Materieeldienst. Ook vindt er één keer in de twee weken in Hengelo een teamoverleg plaats met de opdrachtgever, installateur, opzichter, projectleider en onderaannemers. “Daarnaast bespreek ik elke week met de onderaannemers de voortgang van de planning en de leveringen van het materiaal. Aan het eind van iedere week werk ik de zes-weken-planning bij die ik dan verstuur naar de opdrachtgever, onderaannemers en leveranciers.”

Vele mogelijkheden om te groeien

Naast het contact met de collega’s en de verschillende externe partijen zijn bij het complexe stadskantoor ook de werkzaamheden enorm divers. “Dat vind ik juist zo leuk aan werken bij Utiliteit & Specials, elk gebouw is uniek, geen hoek is hetzelfde. Daarom verricht ik veel uitzoekwerk en dat maakt elke dag weer anders. Het is geen repeterend werk. Bovendien ervaar ik de vrijheid die ik bij mijn werkzaamheden krijg en ook de ontwikkelmogelijkheden bij Trebbe als bijzonder positief. Maar voorlopig wil ik eerst nog een aantal jaren werken als uitvoerder bij Utiliteit & Specials. Daarnaast wil ik nog een opleiding doen en enkele cursussen zodat ik kan uitgroeien tot een hoofduitvoerder en misschien wel een projectleider. Trebbe is een bedrijf dat voldoende kansen biedt.”

Deel deze held op social media