Maak kennis met

Thymen Heerdink

Je kunt bij Trebbe alle kanten op

Thymen Heerdink is 30 jaar en gaat binnenkort full time aan de slag bij Utiliteit & Specials als projectorganisator op ons kantoor in Zwolle. "Nu werk ik nog wisselend tussen twee functies, twee dagen per week ben ik werkvoorbereider en de andere drie dagen werk ik als projectorganisator. Trebbe gaf me de kans om deze nieuwe functie uit te gaan oefenen en dat vind ik ook zo leuk aan ons bedrijf. Voordat ik bij Trebbe werkte, dacht ik vooral dat het een woningbouwer was. Maar dat klopt helemaal niet, je kunt hier alle richtingen uit, er zijn veel kansen.”

Werken op kantoor bevalt goed

“Toen ik op de havo zat, wist ik nog niet precies wat ik wilde worden. Ik wist alleen dat ik ‘iets’ wilde doen wat je op HBO-niveau in de buitenlucht kon doen. Na de havo besloot ik om HBO Bouwkunde in Zwolle te gaan studeren. Mijn eerste stage bracht me naar Zuid-Afrika waar ik als uitvoerder meegeholpen heb om watervoorzieningen aan te leggen voor een school in een afgelegen gebied. Heerlijk in de warme buitenlucht, maar tijdens mijn tweede stage moest ik op een kantoor in Holten onder meer bouwbesluitberekeningen maken en toen bleek dat ik op kantoor werken ook heel erg leuk vond.”

Werkvoorbereider van een mega-klus

Na de Hogeschool Windesheim volgde Thymen een traineeship bij een HBO-detacheringsbureau. “Gedurende drie periodes werkte ik overdag en volgde ik ’s avonds een opleiding. Mijn eerste periode kwam ik als aankomend werkvoorbereider terecht op een prachtig groot project, het MST in Enschede, een nieuw ziekenhuis van ruim 78.000 vierkante meter groot. Daar maakte ik kennis met Trebbe want dat was één van de bouwteampartners. Als beginneling viel ik echt met mijn neus in de boter. Een uniek groot en indrukwekkend project, waar ik veel kon leren en mijn werk afwisselend was. Dus toen ik een tweede periode daar mocht blijven, twijfelde ik geen moment.”

Thymen
De Kaap

Als trainee leer je wat je wilt

De derde en laatste periode als trainee werkte Thymen op de afdeling Projectontwikkeling bij Saxion Hogeschool in Enschede. “Dat beviel me niet en dat is meteen ook het voordeel van een traineeship. Je leert wat je wel leuk vindt en wat juist niet. Ik had het geluk dat Trebbe me toen belde. Ik kreeg de keuze om als BIM-engineer op kantoor aan de slag te gaan of als werkvoorbereider bij De Kaap in Hoogeveen. Ik koos voor het laatste en als 27-jarige startte ik in februari 2015 bij De Kaap. Op dat moment één van de grootste bouwprojecten in het noorden van Nederland. Bijna een jaar heb ik daar op de bouwplaats gewerkt.”

Schoolvoorbeeld van doorstromen

Na De Kaap kwam Thymen op kantoor in Zwolle terecht als werkvoorbereider bij BasisWonen. De verscheidenheid aan projecten is wat hij zo interessant vindt aan het werken bij Trebbe. “Je roest nooit vast op één plek. Ik ben dan ook een schoolvoorbeeld hoe je kunt doorstromen: van aankomend werkvoorbereider als trainee naar projectontwikkelaar, toen werkvoorbereider Utiliteit daarna werkvoorbereider BasisWonen en nu ben ik projectorganisator bij Utiliteit & Specials.”

Elke werkdag is anders

Tijdens zijn inwerkperiode als projectorganisator heeft Thymen wel gemerkt dat geen werkdag hetzelfde is. “De diversiteit aan bedrijfsbureau-achtige werkzaamheden maakt deze functie voor mij zo aantrekkelijk. Ik ben vooral bezig met bouwplaatsen. Ik vraag offertes op voor de bouwplaatsinrichting, bekijk of er een mobiele kraan nodig is, hoe bouwen we de kraan op en hoe weer af, hoe kan de logistiek het beste geregeld worden, wat voor type bouwkeet is er nodig en wat voor personeel. Zomaar wat vragen waar ik een antwoord op moet vinden en daarvoor onderhoud ik contacten met onderaannemers, leveranciers, de materieeldienst, gemeentes, opdrachtgevers, architecten en adviseurs.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Samenwerken met een vast team

Maar ook binnen Trebbe spreekt Thymen veel collega’s van Utiliteit & Specials zoals de adjunct-directeur, tendermanagers, calculators, projectleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders. De meeste van deze medewerkers zitten op dezelfde verdieping in Zwolle. “Dat werkt erg fijn want je loopt zo naar elkaar toe om even te sparren. Zo stel ik na overleg een logistiek plan op voor de bouwplaats en van de basisprincipes van dit plan maak ik een standaard onderlegger. Samen met het technisch team van Utiliteit & Specials bedenk ik slimme oplossingen voor projecten op allerlei gebieden. We kijken naar startende en lopende projecten en vragen ons daarbij bijvoorbeeld af wat er beter kan qua planning of dat er misschien beter een ander, nieuw bouwsysteem toegepast kan worden.”

Aandacht voor ontwikkeling en opleiding

Op de vraag of Thymen nog nieuwe ambities heeft, antwoord hij lachend: “Ik wil eerst bekend worden met de functie van projectorganisator. Elk project bij Utiliteit & Specials is een uitdaging, want ieder werk is uniek, het is altijd nieuw, niks is standaard. Ik leer nu nog zoveel dat de functie van projectorganisator misschien nooit verveelt. Maar bij Trebbe is er aandacht voor ontwikkeling. Je kunt je ambities overleggen en tonen dat je gemotiveerd bent om er eventueel een opleiding naast te doen. Ik heb gemerkt dat Trebbe echt een lerende organisatie is, dus wellicht groei ik ooit verder tot projectmanager.”

 

Deel deze held op social media

Vince Williams Authentic Jersey