Maak kennis met

Tonnie Badart

Van vleesindustrie naar stratenmaker

Tonnie kiest ervoor om na de middelbare school direct aan het werk te gaan en doorloopt een gevarieerde loopbaan. Hij begon in de vleesindustrie om daarna vakken te gaan vullen. Zijn eerste contact met de bouwwereld maakt hij als hij aan slag gaat bij een stratenmakersbedrijf als opperman. “Van daaruit ontwikkelde ik mij verder als stratenmaker”, vult Tonnie aan. Dat werk bevalt Tonnie goed en doet hij ruim twintig jaar.

Van inleen naar loonlijst

Maar dan valt een crisis in. Tonnie moet weer solliciteren. “Er was op dat moment weinig werk in de wegenbouw. Dus ik ben toen begonnen bij een schoonmaakorganisatie.” Daar werkt Tonnie zo’n twee jaar als hij wordt ingeleend door Trebbe. “Eerst als bouwopruimer, later werd ik ook door de materieeldienst van Trebbe ingeleend.” Het bevalt van beide kanten zo goed dat Tonnie uiteindelijk in dienst komt bij Trebbe als transportwerker.

Materiaaldienst bouwbedrijf Trebbe in Enschede - © Fotografie: Martin Hogeboom
Materiaaldienst bouwbedrijf Trebbe in Enschede - © Fotografie: Martin Hogeboom

Wij bekijken alles wat je normaal gesproken op de bouwplaats vindt

Tonnie werkt nu ruim twaalf jaar bij Trebbe als transportwerker en dat bevalt hem erg goed. “Als transportwerker houd je je bezig met alles rondom de transporten naar onze bouwplaatsen. Van het nakijken en repareren van materieel, tot het laden en lossen van vrachtwagens hier op de werf. Maar ook repareren we keten, kijken we de stempels en profielen na. Maar ook lopen we de schoonmaakunits na. Eigenlijk alles wat je op een bouwplaats aan materieel vindt, dat kijken we na, onderhouden we en maken we klaar voor transport.” Tonnie werkt samen met twee collega’s als transportwerker. Daarnaast heeft Tonnie veel contact met het hoofd van de materieeldienst.

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Afwisseling houdt het uitdagend

Tonnie ervaart zijn werk als afwisselend en dat is precies wat hij mooi vindt aan zijn werk. “Ik werk eigenlijk altijd vanuit de werf in Enschede, de plek waar de materieeldienst van Trebbe gevestigd is.” Maar dat is ook de enige 100% zekerheid die Tonnie over zijn werk heeft. “Natuurlijk werken we wel met een planning maar er komen altijd werkzaamheden tussendoor op een dag. Iedere dag is anders en verloopt anders dan dat je vooraf had gedacht.” En dat is precies wat Tonnie mooi vindt. “Ik heb niet alleen een heel breed takenpakket, maar de taken wisselen ook iedere dag. Juist die veelzijdigheid maakt het werk uitdagend, ik vind dan ook al mijn werkzaamheden mooi om te doen.” Door de afwisseling in het werk heeft Tonnie geen gemiddelde werkdag. Wel starten ze iedere ochtend gezamenlijk om alle orderbrieven door te nemen. “Dan kijken we of we al het benodigde materieel hebben, zo niet dan bestellen we het.”

Plezier en trots, dat zijn de ingrediënten voor een langjarig dienstverband

Voor Tonnie is het gemakkelijk om Trebbe als werkgever te duiden, hij werkt er ten slotte al meer dan twaalf jaar. “Het werken bij Trebbe bevalt me erg goed. Ik vind mijn werkzaamheden leuk om te doen, ik heb vaste werktijden en werk graag en goed samen met mijn directe collega’s.” Het grote geheim voor een langjarig dienstverband is volgens Tonnie vrij simpel. “Zet je iedere dag met 100% voor je werk in en doe dingen met plezier, dan is iedere dag toch prima?” Tonnie is trots op het werk dat hij doet. “Ik ben er ook echt wel trots op dat we met zo weinig mensen op de werf we het iedere keer voor elkaar krijgen om alles tijdig op transport te krijgen.”

Deel deze held op social media