Maak kennis met

Annet Borgers

Korte terugblik

Annet wil na de middelbare school graag architect worden en kiest daarom voor de studie HTS Bouwkunde. “Daar kwam ik snel van terug. Ik liep stage bij een architect en kwam erachter dat dit niet hetgeen was wat ik voor ogen had. Toen heb ik gekozen voor de richting bouw binnen de opleiding HTS Bouwkunde.” Dat bevalt gelukkig wel goed.

Persoonlijk bouwbedrijf

Annet gaat als kopersbegeleider aan het werk bij verschillende, grote bouwbedrijven. ‘Ik heb gewerkt bij hele leuke bouwbedrijven. Maar bij het derde grote bouwbedrijf waar ik terecht kwam, zat ik niet op mijn plek.” Annet besluit om ergens anders te gaan solliciteren. Ze gaat op zoek naar een persoonlijker bouwbedrijf. “Ik was op zoek naar een bedrijf met een persoonlijke benadering, waar je het gros van de collega’s echt kent. Dat je door een vestiging loopt en weet wie je collega’s zijn, deze begroet en een praatje met hen maakt. Ik wilde niet meer bij een bedrijf werken waar je twijfelde of je een collega of extern bezoek bent tegengekomen.” En zo kwam Annet vijf jaar geleden bij Trebbe terecht.

Annet
DSC_0041

Van kopersbegeleider naar klantmanager

De functie kopersbegeleider bevalt Annet goed. Ambities voor een andere functie heeft ze dan ook niet. Totdat haar tijdens een functioneringsgesprek gevraagd wordt of ze Klantmanager Wonen wil worden. Annet moet hier even over nadenken, maar besluit uiteindelijk dat ze deze nieuwe uitdaging wil aangaan. “De functie kopersbegeleider is niet te vergelijken met mijn huidige functie. Het grootste verschil is dat ik nu geen eigen projecten meer heb waarbij ik met klanten in gesprek ga. Wanneer ik nu met een klant in gesprek ga, is dat omdat er wat speelt.” Annet ziet het als uitdaging om van een klant met problemen, een tevreden klant te maken. “Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de klant weer tevreden maak? Dat is de vraag waar ik mij dan mee bezig houd.” De functie klantmanager is helemaal nieuw voor Annet. “Dat maakt het voor mij soms wel lastig. Er zitten veel bedrijfskundige en financiële vraagstukken in, waar ik nog geen kaas van heb gegeten. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen, wat de functie heel leuk en uitdagend maakt.” Verder is Annet de verbinding tussen LIV en Trebbe. “LIV is natuurlijk een relatief nieuw concept, wat mensen soms spannend vinden. Aan mij de taak om deze mensen en collega’s enthousiast te maken.”  LIV staat voor Leven, Inspireren en Verleiden. In LIV doorloop je het hele aankoopproces van een nieuwbouwwoning, met ondersteuning van een wooncoach.

Mensenwerk

“Het leukste aan mijn werk vind ik het werken met mensen. ‘Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de koper het spannende traject van het aankopen van een nieuwbouwwoning leuk doorstaat?’ Dat is één van de uitdagende vragen die mij dagelijks bezighoudt. Ik wil de koper ontzorgen en daarom ben ik zo enthousiast over LIV. De koper kan dan beter en sneller keuzes maken, waardoor het traject makkelijker en leuker verloopt.” De koper tevreden maken, dat is de uitdaging die Annet het leukste vindt binnen haar werk.

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Ad-hoc werkdagen en veel samenwerken

De werkdagen van Annet zijn ad-hoc ingevuld. Een gemiddelde werkdag heeft zij dan ook niet. “Waar ik mij met name mee bezig houd, is het proces rondom LIV optimaliseren. Alle losse onderdelen willen wij in elkaar haken, met als doel dat de klant op nummer één staat.” Voor zowel de klant als intern moet dat proces goed vertaald zijn naar de planningen. “Dan weten de uitvoerders, projectmanagers en projectontwikkelaars ook wat van hen verwacht wordt. Op die manier draagt iedereen zijn steentje bij aan de optimalisatie van het proces rondom LIV.” Binnen haar functie heeft Annet veel contact met verschillende collega’s. Van werkvoorbereiders tot administratief medewerkers. “Ik heb met veel verschillende afdelingen een raakvlak en dat is het leuke aan mijn functie. Op die manier ken ik bijna iedereen binnen Trebbe.” Samen met haar collega’s kijkt Annet naar het efficiënt en makkelijk inrichten van processen. Zodat niet twee keer dezelfde handeling worden verricht.

Samen projecten bouwen

En waar Annet haar volgende ambitie ligt? Daar hoeft ze niet lang over na te denken. “Mijn ambitie ligt op het gebied van doelen behalen binnen mijn functie en werk. Ik wil graag verbeterslagen maken in de processen. Dat is ook typisch Trebbe, het feit dat we constant willen verbeteren en ondernemend zijn.” Waar Annet het meest trots op is, is dat Trebbe een project bouwt mét elkaar, in een team. “Wanneer het dan lekker loopt binnen een projectteam, dan ben ik extra trots op het project dat we neerzetten.”

Deel deze held op social media