Maak kennis met

Bart Heijs

Terug naar de roots

Tijdens zijn opleiding aan de HTS komt Bart voor de eerste keer in contact met Trebbe. Hij loopt stage op de bouwplaats als assistent uitvoerder. Na zijn opleiding gaat hij bij een architectenbureau aan het werk als tekenaar, later als opzichter en uiteindelijk als projectmanager. Op een gegeven moment komt hij via een project weer in aanraking met Trebbe en krijgt dan de kans om bij Trebbe als projectontwikkelaar aan de slag te gaan. Bart vertelt: “Trebbe is een echt familiebedrijf met korte lijnen en heeft een fijne cultuur waar ik me prettig bij voel. Trebbe kon aansluiten op mijn ambitie om projectontwikkelaar te worden. Ik woonde toen in Zutphen, maar ben voor deze functie terug verhuisd naar Enschede, terug naar mijn roots.”

Een project met impact

Nog bijna dagelijks komt Bart in hartje Enschede langs zijn meest uitdagende project: de Boulevard-toren. “Dit pand is in 2008 opgeleverd en blijft na zoveel jaar nog steeds mooi om te zien. De Boulevard-toren biedt plaats aan 168 appartementen, commerciële ruimten en een parkeerkelder. Een complex project met een grote uitdaging. De bouw van zo’n hoge woontoren in binnenstedelijk gebied heeft nogal impact op de omgeving en betekent veel overleg met de buurt en met de gemeente. Ten aanzien van brandveiligheid voorzag het bouwbesluit niet in regelgeving voor gebouwen boven de 70 meter. Met de vuurwerkramp nog vers in het geheugen is er intensief overleg geweest met de brandweer om een brandveilig gebouw te realiseren. Dit heeft geresulteerd in een (toen al) gasloos gebouw voorzien van een sprinklerinstallatie. Iets dat in woongebouwen  bijna nooit voorkomt. Ik kijk nog met enige regelmaat terug naar deze bijzondere ontwikkeling en heb veel kennis en ervaring opgedaan waar ik nog steeds profijt van heb.”

BasisWonen
Boulevardtoren

Het blijft mensenwerk

Na achttien jaar vindt Bart nog steeds zijn uitdaging. “Het werk is heel afwisselend en ieder project is anders. Het is echt mensenwerk want je werkt intensief samen met alle partijen die bij de totstandkoming van een project betrokken zijn, zoals gemeente, externe opdrachtgevers, makelaar, welstand, notaris, adviseurs en zo verder.” Vanaf de start van de ontwikkeling komt het project op het bureau van Bart totdat de laatste woning is verkocht. ”Je geeft sturing aan het project vanaf het eerste schetsontwerp van de architect tot en met de definitieve verkoopstukken en zorgt voor een sluitende exploitatie. In de praktijk betekent dit continu bijsturen van de plannen totdat je het gewenste eindresultaat bereikt. Daarna draag ik het over aan mijn collega’s van de uitvoering maar blijf dan nog wel vanaf de zijlijn betrokken. “Werken bij Trebbe als projectontwikkelaar betekent nauwe contacten met de directie en met collega ontwikkelaars. Door de open kantoortuin loop je heel makkelijk naar elkaar toe en kun je even sparren. Bij ieder project trek je samen op met projectmanagers, kostendeskundigen, kopersbegeleiders en met de financiële administratie.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Extra diepgang

De functie van Bart heeft  in de loop van de tijd wel extra diepgang gekregen. “In Nijmegen bezoek ik maandelijks ‘De Bouwkamer’ om mijn netwerk te onderhouden en uit te breiden. Ik ontmoet mensen uit mijn vakgebied, zoals makelaars, gemeenten en ontwikkelaars. Dat biedt verbreding en maakt mijn functie extra leuk. Je krijgt bij Trebbe alle ruimte om je te ontplooien.”

Deel deze held op social media