Geknipt voor begeleiding
Ellis kiest na de middelbare school voor de kappersopleiding. Nadat ze heel even in dit vakgebied heeft gewerkt, besluit ze toch voor een opleiding meao bedrijfscommunicatie te gaan. “Dat leek me beter te passen dan de kappersopleiding”, trapt Ellis af. Na de meao volgt nog een hbo communicatie. Na twee jaar te hebben gewerkt in het bedrijfsleven als communicatieadviseur besluit Ellis de overstap te maken naar een woningcorporatie. Eerst als communicatieadviseur, maar na enkele jaren komt een functie als projectconsulent vrij. “Ik besloot de overstap van beleidsmatig werk naar bewonersbegeleiding bij herstructureringsopgaven te maken.”
Juiste keuzes en kriebels
Een juiste keuze blijkt, want ruim veertien jaar werkt Ellis als projectconsulent bij de woningcorporatie. “Een leuk detail is dat ik als projectconsulent begon met een herstructureringsopgave in een wijk in Apeldoorn en met diezelfde opgave in dezelfde wijk eindigde ik ook bij de woningcorporatie. Ik heb de hele wijk zien opbloeien. ” Het sociale aspect in haar werk met huurders sprak Ellis het meeste aan. “Ik ben wel echt van het menselijke contact en ik hou ervan om heel praktijkgericht te werk te gaan, dat kwam allemaal in deze functie naar voren.” Toch begint het na zeventien jaar bij dezelfde werkgever een beetje te kriebelen. Ellis besluit toch eens te kijken wat er nog meer in de wereld te koop is en stuit bij toeval op een vacature voor woonconsulent c.q. projectmanager Klant & Wonen bij Trebbe. “Ik was direct enthousiast. De vacature was zo leuk geschreven. Dus ik solliciteerde.”
Aan de andere kant van de tafel
En met succes. Ellis wordt uitgenodigd voor een gesprek. “Ik had een heel leuk gesprek, de klik met Trebbe was er direct.” De klik is wederzijds en Ellis gaat aan de slag bij Trebbe BestaandWonen als projectmanager klant & wonen. “Het was eigenlijk geen moment wennen om ineens aan de andere kant van de tafel te zitten”, blikt Ellis op haar eerste periode terug. Als projectmanager klant & wonen werkt Ellis aan tenders en aanbestedingen en interne communicatie bij BestaandWonen. Daarnaast werkt Ellis een groot deel van haar tijd als woonconsulent op locatie. De projecten die gerealiseerd worden bestaan grotendeels uit grootschalig onderhoud en verduurzamingen van bewoonde woningen.
Sociaal maatschappelijke meerwaarde
“De afwisseling in mijn baan vind ik erg leuk. Bij mij is geen enkele dag hetzelfde en dat vind ik mooi.” Door de afwisseling in haar werkzaamheden is het voor Ellis lastig een gemiddelde werkdag te omschrijven. Als Ellis haar rol als woonconsulent vervult dan is ze vaak op de bouwplaats of in de wijk te vinden. “In de rol van woonconsulent kan ik écht van meerwaarde zijn voor de bewoners, opdrachtgevers en mijn collega’s, daarnaast vind ik het mooi dat ik ook echt sociaal en maatschappelijk een bijdrage kan leveren.” Ellis vertelt dat zij de verbindende factor in een project is. Het belangrijkste is dat zij de bewoners zo goed mogelijk informeert en voorbereidt op wat de werkzaamheden met zich meebrengen zodat het uitvoeringsteam gestroomlijnd aan de slag kan. Dit gebeurt aan de hand van onder andere bewonersinformatieavonden, modelwoningen, presentaties, huisbezoeken en keukentafelgesprekken, maar soms worden er extra activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een nagellakdag bij een verzorgingstehuis. “Deze activiteiten zorgen voor een positieve vibe in de wijk en zorgen er ook voor dat we ons werk goed kunnen uitvoeren en vaak nog klachtenvrij ook. Daarnaast vind ik het heel dankbaar werk. Ik kom echt bij bewoners achter de voordeur en kan voor hen ook echt het verschil maken. Het is dan ook een fantastisch compliment als bewoners hun waardering kenbaar maken door het uit te spreken, kaartjes te sturen en ik heb zelf een keer gebreide sokken gekregen. Die gebruik ik nog steeds tijdens bewonersbezoeken.”
Wil jij ook werken bij Trebbe?
Menselijke maat
Voor Ellis is het sociale aspect een belangrijk onderdeel van haar werk, maar ze vindt dit zelf ook belangrijk in een werkgever. “De menselijke maat heb ik bij Trebbe wel goed gevonden. Bij Trebbe werken mensen met een warm hart. Op kantoor en op de bouwplaats. Waar ik ook kom er hangt altijd een prettige sfeer en we willen elkaar altijd verder helpen. Doordat iedereen dat ook zo ervaart dragen we dat ook als team weer uit. En dat valt op bij bewoners, de opdrachtgevers en onze bouwpartners.” Daarnaast vindt Ellis het erg prettig dat ze bij Trebbe veel vrijheid en ruimte krijgt om haar werk uit te voeren zoals zij dat wil. “Daar krijg je ook ondersteuning bij vanuit je leidinggevenden. Daarnaast is er ruimte om verder vorm te geven aan je ambities. Voor nu wil ik vooral de beste worden in de functie waar ik nu zit. Maar, ik ben ervan overtuigd dat als ik die ambitie heb verwezenlijkt dat er binnen Trebbe wel weer een nieuwe uitdaging is waar ik invulling aan kan geven.”
Trotse terugblikken
Inmiddels werkt Ellis nu zo’n twee jaar bij Trebbe en heeft ze al verschillende tenders gewonnen en projecten als woonconsulent gerealiseerd. De vraag waar ze het meest trots op is, daar hoeft ze dan ook niet lang over na te denken. “Ik blik ontzettend trots terug op ons project in Vriezenveen. Daar hebben we een aantal woningen naar BENG verduurzaamd met voorzetpanelen. Dat hadden we nog niet eerder op die manier gedaan. De panelen kwamen op de bouw en iedereen wist precies wat wanneer gedaan moest worden. Er hing echt een sfeer van saamhorigheid binnen het uitvoeringsteam maar zeker ook met de bewoners.” Daarnaast is Ellis ook trots op het uitvoeringsteam dat een appartementencomplex in Zutphen verbouwt. “Met het hele team loodsen we de bewoners door de verbouwing heen en hebben we met de intrede van de corona-maatregelen onze plannen snel omgegooid zodat we wel zoveel door konden gaan.” En als laatste is Ellis trots op haar eigen ontwikkeling. “Toen ik net bij Trebbe kwam werken vond ik presenteren best spannend, zeker voor tenders. Maar door het vaker te doen en het vertrouwen te krijgen vanuit het team BestaandWonen ben ik er beter in geworden en vind ik het zelfs leuk om te doen!”