Maak kennis met

Henri Crediet

Aantrekkingskracht

De bouw heeft altijd een magische aantrekkingskracht op Henri gehad. Toen hij op de middelbare school na ging denken over een vervolgopleiding had hij dan ook twee opties voor open dagen om te bezoeken. Tuinarchitect of Bouwkunde. Na verschillende open dagen te hebben bezocht hakt Henri de knoop door en kiest hij voor bouwkunde. “Met name de praktische kant van de opleiding trok mij heel erg aan.” Henri besluit al snel dat hij naast zijn opleiding praktijkervaring op wil doen. Hij kan aan de slag bij een aannemer voor één dag per week als uitvoerder. Na zijn afstuderen gaat hij aan de slag als uitvoerder in de nieuwbouw.

Contact met mensen

Henri is in de loop der jaren in een grote variëteit aan functies werkzaam binnen verschillende bedrijven. Hij werkt als uitvoerder, werkvoorbereider en calculator, veelal in de nieuwbouw. Na verloop van tijd werkt Henri bij een bedrijf waar de projectleider kleinbouw met pensioen ging. Henri krijgt de kans deze functie op zich te nemen en houdt zich bezig met aan- en verbouwen maar ook met planmatig onderhoud aan woningen. “Puur toeval eigenlijk dat ik dit werk ging doen, maar het beviel me erg goed. Met name de kleinschaligheid en het contact met de mensen vond ik erg mooi aan mijn werk.” Helaas valt de crisis in en moet Henri op zoek naar een andere baan. Na een korte periode weer in de nieuwbouw te hebben gewerkt, besluit Henri een detacheerder te benaderen. Specifiek met de vraag of hij nog een vacature heeft voor een uitvoerder in de bestaande bouw. En zo komt Henri met Trebbe in contact.

Henri Vriezenveen
Groot onderhoud en renovatie

Terug naar de renovatie

“Trebbe kende ik eigenlijk niet van tevoren, maar het gevoel tijdens de gesprekken was goed. Trebbe is een bedrijf van omvang waardoor alles goed georganiseerd is, maar toch nog klein genoeg om elkaar te kennen en het heeft de sfeer van een familiebedrijf.” De sollicitatieprocedure bij Trebbe verloopt goed voor Henri en hij gaat aan de slag als uitvoerder BestaandWonen. Terug in de functie die Henri graag wil en in de discipline die hem het dichtst bij het hart ligt; renovatie en onderhoud van bewoonde woningen. “Ik vind deze functie en tak van sport geweldig. Je bent lekker buiten, hebt veel contact met vakmensen en je ziet je werk gewoon realiteit worden, je zit er echt bovenop.” Als uitvoerder BestaandWonen heb je veel te maken met bewoners die in de woningen zitten terwijl er gewoon gewerkt wordt. “Het contact met de bewoners vind ik fantastisch. Het zorgt voor veel afwisseling in je werk en je ziet en hoort van alles. Zij zorgen ervoor dat geen woning, dag of project hetzelfde is en geven echt kleur aan mijn werk.”

Alles voor een goede sfeer

Doordat geen bewoner, woning of project hetzelfde is, heeft Henri geen gemiddelde werkdag. “Op hoofdlijnen begin ik iedere werkdag met koffiezetten, voor de vakmensen van onszelf en onze bouwpartners en voor mezelf. Daarna gaan we aan de slag. Iedere morgen nemen we de werkzaamheden door bij de woningen en de straat waar we die dag aan de slag gaan. Zo probeer je de werkzaamheden iedere dag in goede banen te leiden. Daarnaast lever ik woningen op en ga ik met de bewonersconsulent mee naar woningbezoeken en voorbereidingsgesprekken met bewoners van woningen die we nog moeten renoveren. En natuurlijk zorg ik ervoor dat alle materialen tijdig besteld worden. En het belangrijkste van alles; iedere dag doe ik meerdere keren rondes langs de woningen waar we aan het werk zijn, dat doe ik om de kwaliteit en voortgang te bewaken en om gevoel te houden bij de sfeer.” Een goede werksfeer is belangrijk voor een succesvol project volgens Henri. “We werken samen hard voor een goed resultaat. Dat lukt alleen als er ook tijd en ruimte is voor gein, plezier en betrokkenheid bij elkaar én gehaktballen natuurlijk. Daarom eten we altijd samen.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Belangen verenigen

Henri keerde terug naar de functie en discipline waar hij zijn uitdagingen uithaalt, hij hoeft dan ook niet lang na te denken waar hij zijn voldoening uithaalt. “De uitdaging in het vak is om te zoeken naar een evenwicht tussen de belangen van de bewoner en de woningcorporatie en natuurlijk onze eigen belangen. Je laveert constant tussen die belangen door, dat lukt alleen als je duidelijke standpunten inneemt en samen met de bewonersconsulent de bewonerscommunicatie tot in de puntjes voor elkaar hebt.” Ook in het dagelijkse werk komt Henri regelmatig voor een uitdaging te staan. “De uitdaging in het dagelijkse werk zit ‘m met name in het feit dat geen woning hetzelfde is en je van tevoren niet weet wat je aantreft. Dat vraagt wel iets van je improvisatievermogen, vaak moet je ter plekke en ad hoc een oplossing bedenken zodat de woning bewoonbaar blijft maar wij toch ons werk kunnen doen. Het is mooi dat dat iedere keer weer lukt en het ook nog past binnen alle belangen van de betrokkenen.”

Ambities en trots

In de jaren dat Henri bij Trebbe werkt heeft hij al heel wat woningen energiezuiniger, betaalbaarder en comfortabeler gemaakt. En op alle projecten is Henri trots. Toch is er één project dat voor hem bijzonder was. “In Vriezenveen renoveerden we acht woningen naar BENG. Hier plaatsten we complete voorzetgevels voor de bestaande woningen, het resultaat is echt prachtig geworden.” Voor de komende jaren wil Henri vanuit Trebbe BestaandWonen samen met vaste opdrachtgevers en partijen nog meer projecten gezamenlijk tot een goed einde brengen én hij hoopt daarbij verder te kunnen werken aan zijn ambitie. “Ik zou me nog meer willen richten op het creëren van een vast uitvoeringsteam met vaste partners waarmee we steeds efficiënter verschillende projecten kunnen aanvliegen. Ik vind het erg belangrijk dat de vakmensen zich prettig voelen op mijn bouw. Daar werken we nu aan, maar dat is ook waar de doorontwikkeling zit. Als iedereen precies weet wat we aan elkaar hebben dan is dat goed voor de sfeer en zouden we uiteindelijk ook meer werk aan kunnen.”

Deel deze held op social media