Maak kennis met

Margot Leurink

Geen vastomlijnde functie

Al meer dan twintig jaar werkt Margot bij Trebbe. Haar taken binnen de functie van managementassistent zijn erg divers. “Mijn functie is niet helemaal vastomlijnd. Dat vind ik juist leuk. Je kunt je functie zelf invullen en zaken die je goed liggen naar je toe trekken. Er wordt bij Trebbe gekeken naar de competenties van iemand. Dat is de kracht van dit bedrijf.” BasisWonen kenmerkt zich volgens Margot door klantgericht bouwen, korte bouwtijd en vaste co-makers. “Het heeft iedere keer weer met mensen te maken. Het leuke is dat je sommige co-makers al meer dan twintig jaar kent. Ik vind het belangrijk om een goede relatie te hebben met de verschillende partijen. Dit werkt gewoon prettig en uiteindelijk pluk je hier ook de vruchten van.”

Rasechte ondersteuner

Margot ondersteunt dagelijks de directie. Ze plant alle complexere afspraken in en zorgt ervoor dat alles rondom deze afspraak geregeld is. Ze maakt agenda’s voor vergaderingen, notuleert deze en waar nodig zorgt ze voor de presentatie. “Daarnaast ondersteun ik onze afdeling projectontwikkeling en communicatie. Zo werk ik op dit moment samen met een bureau aan de artist impressions voor onze brochures. Ik houd me hierbij voornamelijk bezig met de styling en vormgeving van de te maken artist impressions.”

Evenementen; de verbindende factor

Naast deze werkzaamheden organiseert Margot ook alle evenementen rondom de bouw zoals starthandelingen, feestelijke opleveringen, excursies voor opdrachtgevers en co-maker activiteiten. De uitnodigingen, sprekers, tent, fotograaf en cateraar worden door haar geregeld. Vervolgens is ze als gastvrouw aanwezig en ziet ze er op toe dat alles vlekkeloos verloopt. “Het werken met mensen ligt me goed. Bij de organisatie en uitvoering van de festiviteiten spreek ik onze kopers, de wethouder en mijn collega’s op de bouwplaats. Die verbindende factor vind ik leuk. Én zo blijf ik ook nog betrokken bij de bouw.”

Margot bij festiviteit
Weesper Straatjes

Trebbe en ook de functie ontwikkelen

“Ik werk al lange tijd bij Trebbe en kan zeggen dat het bedrijf zeker met de tijd is meegegaan. Het voelt als een jonge organisatie. Wat ik kenmerkend vind zijn de korte lijnen. Het is een platte organisatie. Je kunt altijd alles prima overleggen en er worden mogelijkheden geboden.” Margot is bij Trebbe begonnen als telefoniste en werkte vervolgens een aantal jaren op de afdeling inkoop. Na verloop van tijd kreeg ze de kans om als secretaresse en niet veel later als directiesecretaresse te aan de slag te gaan. Vervolgens diende zich een nieuwe uitdaging aan: de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente die door de bouwcombinatie Dura Vermeer/Trebbe/Goossen Te Pas VOF werd gebouwd.

Op de bouwplaats

Ruim drie jaar heeft Margot op de bouwlocatie in Enschede gezeten samen met het uitvoeringsteam, de architect en het projectbureau van het MST. “Er heerste een ontzettend goede sfeer en dynamiek. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was er een continue aanloop van onderaannemers, uitvoerend bouwpersoneel en andere externe partijen. Naast de vele vergaderingen, het bewaken van de toegangscontrole en het aansturen van de portiers, was er altijd van alles te regelen. Iedere keer wisselend en afhankelijk van de fase van het bouwproces. Het was een fantastische en dynamische tijd en ik heb er goede contacten aan overgehouden.” Dat uit zich wel in het feit dat een deel van het projectteam voor een goed doel naar Mozambique is geweest. Iets dat Margot in de twintig jaar tijd het meest bij is gebleven.

Onvergetelijke ervaring

“Nadat het MST in Enschede klaar was, zijn we met vijftien collega’s van het projectteam naar Mozambique vertrokken voor het bouwen van een kleine kliniek. Hiervoor hebben wij gedurende de bouwperiode geld, bouwmaterialen en door het MST gedoneerde ziekenhuisbedden en apparatuur ingezameld. Deze goederen zijn vervolgens container verscheept naar Mozambique. In één maand tijd is het ons gelukt de ruwbouw van deze kliniek te realiseren en tegelijkertijd de lokale bevolking op te leiden om zelf de afbouw te volbrengen. Het was een hele organisatie en een onvergetelijke ervaring.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Deel deze held op social media