Maak kennis met

Margot Leurink

Verschillende functies, maar ondersteunen dat zit er altijd in

Margot begint bij Trebbe als telefoniste en bekleedt daarna verschillende functies. Zo gaat ze aan de slag voor de afdeling inkoop als secretaresse. Hier is ze verantwoordelijk voor de ondersteuning van de afdeling. Margot maakt al snel de stap naar secretaresse binnen Trebbe en niet veel later gaat ze aan de slag als directiesecretaresse. “Binnen Trebbe heb ik eigenlijk altijd wel  stappen kunnen maken. Zo lang je zelf maar de kansen ziet en deze ook verzilvert. Maar eigenlijk alles is bespreekbaar, als je er zelf maar voor gaat.” Door een wisseling in standplaats van directie, is Margot klaar voor een nieuwe stap. En dat is er één buiten alle comfortzones; projectsecretaresse op de bouwplaats van het MST in Enschede. Deze nieuwbouw voerde Trebbe in combinatie met twee andere bouwers uit.

Op de bouwplaats

Ruim drie jaar heeft Margot op de bouwlocatie in Enschede gezeten samen met het uitvoeringsteam, de architect en het projectbureau van het MST. “Er heerste een ontzettend goede sfeer en dynamiek. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was er continu aanloop van onderaannemers, uitvoerend bouwpersoneel en andere externe partijen. Naast de vele vergaderingen, het bewaken van de toegangscontrole en het aansturen van de portiers, was er altijd van alles te regelen. Iedere keer wisselend en afhankelijk van de fase van het bouwproces. Het was een fantastische en dynamische tijd en ik heb er goede contacten aan overgehouden.” Dat uit zich wel in het feit dat een deel van het projectteam voor een goed doel naar Mozambique is geweest. Iets dat Margot in haar loopbaan bij Trebbe het meest bij is gebleven.

jubilaris
MST5

Onvergetelijke ervaring

“Nadat het MST in Enschede klaar was, zijn we met vijftien collega’s van het projectteam naar Mozambique vertrokken voor het bouwen van een kleine kliniek. Hiervoor hebben wij gedurende de bouwperiode van het nieuwe ziekenhuis in Enschede geld, bouwmaterialen en door het MST gedoneerde ziekenhuisbedden en apparatuur ingezameld. Deze goederen zijn vervolgens per containers verscheept naar Mozambique. In één maand tijd is het ons gelukt de ruwbouw van deze kliniek te realiseren en tegelijkertijd de lokale bevolking op te leiden om zelf de afbouw te volbrengen. Het was een hele organisatie en een onvergetelijke ervaring.”

Weer terug naar kantoor, past dat wel?

Toen het MST in Enschede klaar was en ook het avontuur in Mozambique achter de rug was, was het tijd voor Margot om terug te keren naar kantoor. “Dat vond ik best spannend”, blikt Margot terug. “De bouwplaats heeft een andere dynamiek dan een kantoor, ik heb me best even afgevraagd of ik daar wel weer tussen zou passen.” Gelukkig blijkt niets minder waar te zijn en is Margot alweer een flink aantal jaar op onze vestiging in Enschede te vinden als management assistent Wonen. Een hele brede baan vertelt Margot. “Ik ondersteun dagelijks de directie, plan complexe(re) afspraken en zorg ook dat alles daaromheen tot in de puntjes geregeld is, van notulen tot presentatie tot het organiseren van bijeenkomsten.” Ook ondersteunt Margot de afdeling projectontwikkeling en de afdeling communicatie. “Zo heb ik een heel mooi palet van werkzaamheden, waarmee ik mijn dagen met veel werkplezier kan vullen. En dat is ook Trebbe, zelf je functie, uiteraard binnen kaders,  samenstellen.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Evenementen; de kers op de taart

Naast deze werkzaamheden organiseert Margot ook alle evenementen rondom de bouw zoals starthandelingen, feestelijke opleveringen, excursies voor opdrachtgevers en co-maker activiteiten. Vervolgens is ze als gastvrouw aanwezig en ziet ze er op toe dat alles vlekkeloos verloopt. “Het werken met mensen ligt me goed. Bij de organisatie en uitvoering van de festiviteiten spreek ik onze kopers, de wethouder en mijn collega’s op de bouwplaats.” Sinds kort is Trebbe ook partner van JINC en heeft Margot de eerste bliksemstage mogen organiseren voor een basisschool. “Ook dit vond ik hartstikke leuk om te doen en heel erg belangrijk. We moeten meer jonge mensen enthousiasmeren voor onze mooie branche.” En waarom nou net evenementen voor Margot de kers op de taart is? Daar hoeft ze eigenlijk helemaal niet lang over na te denken. “Ik houd van de dynamiek die hiermee gepaard gaan het en het contact met mensen. Ik mag de bouwplaats verbinden met de kopers die hier later zelf gaan wonen of de jongeren die hier misschien over een aantal jaar zelf wel gaan werken.  Die verbindende factor vind ik leuk. Én zo blijf ik ook nog betrokken bij de bouw.”

Het grote geheim

En dan komen we bij de laatste vraag. Het grote geheim voor een langjarig dienstverband. Volgens Margot is dat helemaal niet zo ingewikkeld. “Ik heb binnen Trebbe verschillende functies gehad, waardoor het voor mij altijd interessant is gebleven. Ook scheelt het dat je bij Trebbe hierover altijd in gesprek kan en dat er naar je geluisterd wordt. Het is een prettige bijkomstigheid dat de lijnen kort zijn binnen Trebbe. Maar de plezierige samenwerking met mijn collega's, dat maakt uiteindelijk mijn dag.

Deel deze held op social media