Maak kennis met

Mustafa Karagoz

Eerste kennismaking met Trebbe

Mustafa studeerde HBO bouwkunde in Utrecht en dat liep eigenlijk allemaal op rolletjes. Hij vond de opleiding heel interessant en zijn stage gaf een goede indruk van zijn toekomstige werkzaamheden. Of hij stage liep bij Trebbe? “Nee, in de opleiding was ik alleen op de hoogte van de hele grote aannemers. Na het HBO deed ik nog korte poging op de TU in Eindhoven, maar kwam er al snel achter dat dat voor mij niet de juiste opleiding was.” In die periode maakte hij via het detacheringsbureau kennis met Trebbe en kwam na een half jaar in vaste dienst.

Aan opdrachtnemers- en opdrachtgeverskant

“Ik werkte eerst samen met een andere werkvoorbereider en ging later zelfstandig aan de slag. De ‘33 appartementen Amstelveen’ was mijn eerste project en er volgden er nog een heel aantal.”  Na twee jaar ging Mustafa er even tussenuit. Niet om te reizen of zoiets, maar om ergens anders aan het werk te gaan. Het ging hem helemaal niet om Trebbe als werkgever, maar hij had een soort onrust óf hij wel in bouw wilde blijven. Het trok hem ook wel om het als bouwkundige aan de opdrachtgeverskant te proberen. Toen hij een maand bij een zorginstelling werkte, was duidelijk dat zijn hart bij de bouw lag. “Toevallig belde een collega toen juist met een vraag over een project en vroeg hoe het met me ging. Ik heb hem verteld dat ik weer aan het solliciteren was, waarop hij zei dat ik daar maar mee moest stoppen en maar weer bij Trebbe terug moest komen.” Mustafa pakte de draad weer op en daar heeft hij geen moment spijt van gehad.

Dubbele functies

“Ik ging weer als werkvoorbereider aan de slag en had later nog eens de dubbelrol van werkvoorbereider én kopersbegeleider op hetzelfde project. De diversiteit van mensen en hun verwachtingen van ons als bouwers vond ik heel goed om te ervaren. Sommige van hen bellen mij ook na ruim drie jaar nog wel eens met een vraag over gebruikte materialen, of advies voor een aanpassing.” Inmiddels doet Mustafa werkvoorbereiding én projectleiding. “Ik had al eens aangegeven dat ik vond dat een ervaren werkvoorbereider daarnaast óók projectleider zou kunnen zijn. Toen één van de projectleiders wegging, liep het zo dat ik dat kon gaan doen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en het gaat goed. Ik ben nu veel nauwer betrokken bij inkoop, uitvoering, kwaliteit, veiligheid, projectplanning en facturering van termijnen naar kopers. Ik nam als werkvoorbereider altijd al snel de leiding of het voortouw in een beslissing, dat ligt me goed.”

onze-helden-left
sfeerbeeld

Leren binnen Trebbe

Momenteel begeleidt hij Pim als trainee en ook had hij collega Dominique onder zijn hoede. “Het is bijvoorbeeld heel leuk om hen meer kostenbewust te maken en ver vooruit te laten denken. Zo heb ik het zelf ook geleerd, want in je opleiding leer je niet veel over het kosten- en inkoopaspect van de bouw, die ervaring moet je echt in de praktijk leren. Trebbe geeft je ook echt de tijd om dingen te leren. Er is heel veel zelfstandigheid en vertrouwen en dat werkt heel fijn. Ook als je een fout maakt, wordt dat normaal met elkaar besproken en kun je er dan over en weer goed mee uit de voeten.” Lachend vervolgt Mustafa: “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dan zo weer opnieuw diezelfde fout maakt.”

Diversiteit in contacten en het werk

Mustafa’s werk is heel afwisselend en dat vindt hij fijn. Projecten voor BasisWonen en HoogWonen lopen naast elkaar en dat heeft volgens hem wel wat. “In mijn dagelijks werk heb ik in koopprojecten veel contact met de kopersbegeleider, de uitvoerder, maar ook met de projectmanager. Bij huurprojecten heb ik daarnaast ook veel contact met onze opdrachtgevers bij de corporaties. Het mooie van onze concepten voor HoogWonen en BasisWonen is dat we ons door de vaste  samenwerking met co-makers niet druk hoeven maken of we wel op tijd heiers, installateurs, enz. hebben. Dit is niet alleen voor onszelf handig, maar zéker ook voor onze opdrachtgevers. Wij kunnen daardoor heel snel een project in uitvoering nemen.”

Kicken dat het precies past

Mustafa heeft regelmatig trotse werkmomenten. “Bijvoorbeeld de foto’s die uitvoerder Michel mij pas mailde van de ‘8 woningen Akkerhoeve Nieuwegein’. Dan zie ik een prachtig plaatje, pak ik de Artist Impression erbij en dat is dan gewoon identiek! Maar ook qua werkvoorbereiding had ik enkele jaren terug een project in Hillegom waar ik een moeilijke aansluiting had tussen prefab en staal. Op het moment dat de eerste prefab plaat dan gelegd wordt, wil ik daar gewoon bij zijn. Dat het dan precies past zoals ik het had bedacht, dat is wel kicken ja. Niemand ziet dat later nog terug, maar je hoort het natuurlijk wel op het moment dat het niet past. Ik ben heel precies en ik ga daar op papier echt met het vingertje langs.”

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Trebbe is het voor mij als werkgever

Mustafa stapt elke dag met plezier de deur uit om naar zijn werk te gaan. “Trebbe is gewoon een prima werkgever en mijn leidinggevende en de directie hier in Nieuwegein, dat is allemaal prima. Ook is het prettig dat er over een weer flexibiliteit is, wanneer dat rond je privé situatie of juist voor een project nodig is. Je krijgt het vertrouwen van het bedrijf waar je werkt en dat is hier heel gewoon. Dat maakt dat Trebbe het voor mij wel is als werkgever.”

Wat erg leuk is als je Mustafa’s collega bent, is dat hij voor zijn verjaardag altijd trakteert op een heerlijke traditionele Turkse traktatie.

Deel deze held op social media