Maak kennis met

Yvon Kroeze

Een kleine zes jaar geleden maakte Yvon kennis met de bouwwereld, een wereld waar ze nog steeds elke dag gelukkig van wordt. Voordat Yvon bij Trebbe kwam werken, doorliep ze al een hele carrière in andere sectoren. Zo begon ze haar loopbaan bij een slagerij, werkte ze vervolgens veertien jaar als receptioniste & telefoniste en was ze uiteindelijk achttien jaar lang assistente bij een veearts die later fuseerde met een dierenarts. Toen kwam Trebbe op haar pad. “Een kennis van mij hoorde dat ze bij het project Stadskantoor Hengelo nog een portier zochten en noemde mijn naam. Zodoende ben ik in gesprek gegaan met de projectleider van Trebbe en dat was het beginpunt van mijn Trebbe avontuur. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog altijd plezier in”, vertelt Yvon.

Elke dag met een glimlach naar het werk

Yvon is logistiek medewerker bij Trebbe, dagelijks houdt ze zich bezig met het verkeer op en rondom de bouwplaats. Maar dat is niet het enige. Ook beheert ze de containers en het materieel. Op dit moment is ze werkzaam bij het project UCP in Groningen. Vanuit haar gezellig aangeklede keet vertelt ze meer over haar dagelijkse bezigheden. “Mijn werkdag begint elke dag om kwart over 6 met het openen van de bouwplaats. Per dag verschilt het hoeveel verkeer er begeleid moet worden. De ene dag gaat het om vijftien vrachten en de andere dag om tien. Zodra er verkeer komt, pak ik mijn step en begeleid ik de vrachtwagens over de kruising vlakbij het UMCG en regel ik het overige verkeer.” Elke middag om 15.00 uur is Yvon aanwezig bij het overleg van de uitvoerders. Zo krijgt ze inzicht in wat er komen gaat op de bouw. “Verder ga ik met het materieel heel stipt om. Als ik iets uitleen, dan wil het ook aan het einde van de dag weer terug. Zo zorg ik ervoor dat we niks kwijtraken, iets wat snel kan gebeuren op een bouwplaats”. Stilzitten is niets voor Yvon. Elke dag loopt ze zo’n 16/17 km per dag. Op de vraag of ze daar niet eens moe van wordt, weet ze snel antwoord te geven. “Zeker niet. Het zijn intensieve dagen, maar daar krijg ik juist heel veel energie van. Ik ben nog nooit met tegenzin naar het werk gegaan, er gaat dan ook geen dag voorbij dat ik niet de slappe lach heb gehad met mijn collega’s.”

Yvon Kroeze
UCP Groningen

UCP Groningen

Zoete herinneringen

Waar het werk voor Yvon in Hengelo bij de realisatie van het Stadskantoor startte, zette ze haar loopbaan binnen Trebbe voort bij de nieuwbouw van het Isala ziekenhuis in Meppel. Een project dat ze van A tot Z meemaakte. “Dat vond ik zo gaaf, een project echt van begin tot eind meemaken. Het ziekenhuis vroeg of er iemand vanuit het projectteam kon blijven tijdens de verhuizing. Ik vond het een eer om dat te mogen zijn. Ik kende tenslotte alle kamers en afdelingen op m’n duim. Uiteindelijk heb ik hier echt een hele leuk tijd gehad met het team, iets wat ik niet snel weer vergeet”, vertelt Yvon met een brede glimlach. En bij deze warme herinnering blijft het niet. “Eigenlijk heb ik alleen maar mooie herinneringen. En ik mag er iedere dag nog weer nieuwe bij maken. Het was voor mij een grote verandering om bijna alleen maar met mannen te werken. Wel vind ik dit een hele leuke verandering. Ik kan goed met iedereen opschieten en we lachen heel wat af.”

Mensenmens

“Waar ik het meest trots op ben? De omgang met mijn collega’s. We hebben het altijd leuk met elkaar. Ik ben echt een mensenmens en ken vrijwel iedereen die op onze bouwplaats rondloopt. Dat komt ook omdat onderaannemers, collega’s en andere bouwplaatsbezoekers zich bij mij melden. Zo zie je ieder gezicht wel eens langskomen. Eén van mijn ambities is om iedereen weer met een lach naar huis te zien gaan, daar word ik echt gelukkig van.” Yvon maakt graag een praatje met de bezoekers en medewerkers en heeft dagelijks veel contact met het personeel en de onderaannemers. Zo is ze iedere dag goed op de hoogte van de dagelijkse werkzaamheden. De korte lijnen die ze bij haar collega’s kent, vindt ze heel fijn. “Dat vind ik ook Typisch Trebbe, die korte lijnen. In de hele organisatie zie je dat terug en dat werkt heel prettig. Wat ik daarnaast nog meer Typisch Trebbe vindt, is dat iedere collega die op de bouwplaats langskomt vriendelijk is en belangstelling toont. Zo blijf je verbonden met elkaar”, zegt Yvon.

Stadskantoor Hengelo

Stadskantoor Hengelo

2022-09-26 Isala vanuit de lucht

Isala Meppel

Wil jij ook werken bij Trebbe?

Uitdaging; het ultieme recept voor werkgeluk

In de afgelopen jaren heeft Yvon veel bijgeleerd door het opdoen van ervaring en het afronden van cursussen. Ze vindt het dan ook leuk om zichzelf te blijven uitdagen. Uitdaging is voor Yvon het ultieme recept voor werkgeluk. “Zodra ik ergens geen uitdaging meer in heb, dan vind ik het al snel niet meer leuk. Daarom blijf ik mezelf elke keer weer uitdagen. Dat kan bijvoorbeeld zitten in het oppakken van nieuwe werkzaamheden of door het volgen van een nieuwe cursus. Regelmatig zit ik eens op de knikmops of pak ik de boormachine erbij om een bordje op te hangen. Iets wat ik nu met precisie kan doen, omdat ik dat geleerd heb in de afgelopen jaren.” De leergierigheid van Yvon vertaalt zich ook door in haar liefde voor jongeren. “Ik heb een zwak voor jongeren, ik vind ze zo leuk. Ik kan veel van ze leren, want jongeren staan niet stil en blijven schakelen, dat houdt mij ook jong”, vertelt Yvon met een knipoog.

Samen bouwen aan geluk

Samen bouwen aan geluk, dat is wat we bij Trebbe doen. En Yvon? Zij bouwt aan geluk bij Trebbe door dicht bij haarzelf te blijven en een lach op het gezicht te toveren bij haar collega’s. Wil jij ook onderdeel worden van een echt en hecht familiebedrijf? Check dan de openstaande vacatures.

Deel deze held op social media