Over Trebbe

Over Trebbe

Onze historie en toekomst

Trebbe is een familiebedrijf in hart en nieren met een rijke historie. In 1911 richtte Johan Arnold Trebbe (1862) de firma J.A. Trebbe op. Gespecialiseerd in onderhoud en kleine verbouwingen.

De eerste echte grote opdrachten werden verworven in de utiliteit. In 1914 nam Trebbe de nieuwbouw van het kantoor van de firma Spanjaard in Borne voor haar rekening. De aanneemsom bedroeg F 17.623,-. In 1923 werd de eerste grote woningbouwopdracht in uitvoering genomen. De nieuwbouw van 38 woningen voor Woningbouwvereniging Patrimonium uit Enschede. In 1925 trad Arnold Trebbe uit als firmant. Zijn zonen Hein Gerhard zetten het toen 150 medewerkers tellende bedrijf voort onder een nieuwe naam. Gebr. Trebbe.

Uitbreiding werkgebied

Na de oorlog moest het bedrijf gedeeltelijk weer worden opgebouwd. Hein Trebbe overleed in 1948 waarna zijn zonen, Johan en Jan, in de firma werden opgenomen. Het werkgebied verspreidde zich steeds verder over Nederland. Tegelijk steeg het aantal medewerkers. Dit had gevolgen voor de bedrijfshuisvesting van Trebbe. In 1972 werd het pand aan de Tubantiasingel in Enschede betrokken dat vandaag de dag nog steeds de thuisbasis is van kantoor Enschede. Daarnaast werden werkmaatschappijen opgericht in andere delen van Nederland.

Huidige situatie

In 1982 trad H.C.J. (Hein) Trebbe toe tot de directie van het bedrijf. Hij is de zoon van Jan en daarmee de vierde generatie Trebbe. Hein Trebbe staat tot op de dag van vandaag nog steeds aan het roer van het bedrijf. Ook de zoon van Hein Trebbe is in dienst getreden bij Trebbe Groep: H.J.H. (Hein) Trebbe is de vijfde generatie Trebbe. In 2020 werd onze groepsdirectie versterkt met de komst van Marinus den Harder.

De blauwdruk van morgen

Trebbe transformeert zich naar een klantgericht bedrijf. Waar wij vroeger alleen verantwoordelijk waren voor de bouwkundige werkzaamheden en het aannemen van werk, bieden we nu complete huisvestingsoplossingen. Van ontwikkeling tot beheer. Van nieuwbouw tot renovatie en transformatie. Dit doen we vanuit Enschede, Zwolle, Nieuwegein en Groningen vanuit twee werkmaatschappijen en zes verschillende businessunits.

Trebbe Groep heeft drie zusterbedrijven: Van den Hengel Soest, Dijkham Bouw in Nijkerk en Giesbers Groep, bestaande uit Giesbers Wijchen B.V., Giesbers Rotterdam B.V. en Kalliste Woningbouwontwikkeling uit Nieuwegein.

Je ziet het, wat we altijd hebben gedaan en nog steeds doen is Samen bouwen aan geluk. Door te werken aan duurzame en gezonde leefomgevingen, waarbij alle verschillende waarden in harmonie zijn. Dit doen we voor gerenommeerde opdrachtgevers. Bovendien is Trebbe ook financieel een solide bedrijf. En dat het fijn werken is met en bij Trebbe, dat zie je terug in de lange relaties die wij met onze collega’s, opdrachtgevers en co-makers onderhouden. Zo bedraagt het langste dienstverband 46 jaar en bouwen we in Groningen al ruim 80 jaar voor dezelfde opdrachtgever.

Lees meer over onze cultuur en onze helden!

Jongerendag bij Trebbe

LEES VERDER

Een dag in de schoenen van ..

LEES VERDER

Bekijk direct onze vacatures

Waarom werken bij Trebbe?

Ideale omvang

We zijn groot genoeg om complexe grote werken aan te kunnen en klein genoeg voor écht persoonlijk contact.

Familiebedrijf

Trebbe is een familiebedrijf. Dat betekent dat we altijd werken vanuit een lange termijnvisie en korte lijnen hebben

Ontwikkeling

Jouw ontwikkeling staat centraal. Samen werken we aan het waarmaken van jouw ambities.

Alle disciplines in huis

Van verwerving tot onderhoud, van renovatie tot nieuwbouw. Niets staat jou een carrière die goed bij je past in de weg.