De stage van… Roos Kuipers

Roos Kuipers1

De stage van...

Roos Kuipers

De stage van... Roos Kuipers

Bij Trebbe bouwen we samen aan geluk. Ook met de jeugd. Wij realiseren ons namelijk goed dat de jeugd de toekomst heeft. Daarom leren wij stagiairs graag de fijne kneepjes van het vak. In ‘De stage van…’ nemen onze stagiairs je mee in hun stagetijd bij Trebbe. Met deze keer aan het woord: Roos Kuipers.

Kun je eens wat over jezelf vertellen?

Ik ben Roos, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Hengelo (OV).

Wat studeer je?

Op dit moment zit ik in het vierde jaar van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan Saxion Enschede.

Hoe ziet je stage eruit?

Mijn stage stond in het teken van een praktijkonderzoek over de klimaatadaptieve daken van de concepten BasisWonen en HoogWonen. Ik heb gekeken naar welke klimaatadaptieve daken als basis in het TO (Technisch Ontwerp) meegenomen kunnen worden, zodat ze makkelijker toe te passen zijn. Hiervoor heb ik zowel collega’s van Trebbe, als externen benaderd om bijvoorbeeld interviews af te nemen.

Hoe ben je met Trebbe in aanraking gekomen?

Tijdens mijn opleiding is Trebbe meerdere keren naar voren gekomen. Ook zit het redelijk bij mij in de buurt, waardoor het mij een mooi bedrijf leek om stage te lopen.

Roos Kuipers

Waar ben je het meest trots op van de afgelopen periode?

Ik ben het meest trots op mijn resultaat voor het praktijkonderzoek. Dit onderzoek heb ik namelijk afgerond met een 8!

Hoe bouwde jij afgelopen periode mee aan geluk?

Door mijn onderzoek help ik Trebbe bij het toepassen van klimaatadaptieve daken. Klimaatadaptieve daken zijn natuurlijk goed voor het milieu, maar hebben ook een positieve impact op de leefomgeving van de mens. Hierdoor helpt het onderzoek mee aan geluk.

Hoe kijk je terug op je stage bij Trebbe en wat vind jij Typisch Trebbe?

Mijn stage bij Trebbe ervaarde ik als een leuke en leerzame tijd. Iets wat ik Typisch Trebbe vind, is dat iedereen behulpzaam is. Iedereen wil altijd wel helpen, in dit geval was dit voor mijn onderzoek.

Wat ga je na je stage doen?

Na deze stage ga ik nog een laatste stage doen, waarna ik hopelijk ben afgestudeerd. Na mijn afstuderen ben ik van plan om de master Spatial Planning aan de Radboud Universiteit te doen.

Wil jij ook stagelopen bij Trebbe?

Deel deze held op social media